måndag 31 januari 2011

Nyköpt



Jag har länge letat efter ett par halvhöga boots och nu har jag äntligen hittat dem, så klart att man också köpte dem "hälften så billigt". Gillar tryckknapps detaljen på sidorna och att de är inte är blanka utan lädret ser lite ruggat ut. Färdiga att användas efter att de fått impregneras.

Kram
A

söndag 30 januari 2011

Star struck



När vi kom till lokalen där Eldkvarn konserten hölls igår kväll så stod Plura ensam utanför och rökte och min man var inte sen med att börja prata, medan jag mest tittade ner i marken. Något intelligent kunde man ju kläckt ur sig. Hur eller hur så var spelningen precis så bra som jag önskat mig och något som jag sent ska glömma.

Kram
A

lördag 29 januari 2011

Lillkillen



Det bjuds lite naket så här på lördag förmiddagen. Amor vaktar ingången till vårat sovrum och var nog mitt första auktionsköp om jag minns rätt. Nu ska vi enas om vad vi ska hitta på under dagen, Tropikariet eller badhuset?

Kram
A

fredag 28 januari 2011

Skål



Jaaa, vi tar ut segern i förskott och firar också att syster och mina kärleksgurkor är här. Håll nu tummarna hårt så att Sverige slår Frankrike i handbollen som börjar nu.

Kram
A

torsdag 27 januari 2011

Tio frågor om bloggen

Jag har fått en utmaning av Christin, en tjej med en skön blogg och som jag hoppas få chans att träffa en vacker dag.

1 – Hur länge har du bloggat?
Jag har faktiskt bara hållt på med detta sen november 2010.

2 – Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Jag följer cirka 6-8 stycken regelbundet, mer känns det inte som att jag hinner med. Sen händer det ju självklart att man halkar in på någons sida ibland.

3 – Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?
Det är nog 50-50, det viktiga för mig är att man förmedlar en känsla, humor, och vågar att bjuda på sig själv.

4 – Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Jaa, det tror jag i alla fall. Jag är ibland rädd för att man kanske verkar för präktig, vilket jag definitivt inte är.

5 – Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Än så länge så tycker jag det, man får helt enkelt gå på magkänsla för vad som är ok att dela med sig av.

6 – I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Jag har nog inte tänkt så, men man blir ju å andra sidan väldigt glad när man får en härlig kommentar såklart.

7 – Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Nej, inte ännu. Jag har ju hållit på så kort tid, men det hoppas jag verkligen att jag får göra.

8 – Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Förmodligen. Ibland blir man mörkrädd när man ser hur mycket som lämnas ut, men oftast handlar det om unga osäkra människor som inte hittat sin plats i livet.

9 – Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Det skulle väl vara tiden som det hela tar i sådana fall och allra helst nu i början innan man kan alla smarta funktioner, men det roliga i det hela överväger helt klart.

10 – Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Två år är en lång tid, men jag tror att jag fortfarande kommer att dela med mig på ett eller annat sätt:-)









Muta




Jaa, ibland får det faktiskt bli så fastän det är en vanlig torsdag. Jag var tvungen att åka och byta en tröja som jag hade köpt och enda tiden var när jag hämtat snäckan på dagis. Juni älskar inte precis att gå i affärer (ännu) så då fick det bli en liten semla muta, och som ni ser så gick det ju hem.

Nu ska det röjas lite här hemma för i morgon kommer SYSTER med mina darling systerdöttrar och det ska bli så supermysigt. Jag ska försöka njuta av den tiden vi har, inte tänka på att helgen går fort och att de snart ska åka hem igen. Lovar.

Kram
A

onsdag 26 januari 2011

Vår i sikte







Jag har bytt ut lite saker här hemma för att få in lite mera ljus och en känsla av nalkande vår. Mattan och servetterna är inhandlade på Åhléns i veckan medan brickan är ett auktions köp för ett par år sedan. Primulan som är en riktig vårvinter blomma känns helt rätt att ta in, och man behöver ju inte fega som jag med en vit variant då den finns i nästan vilken färg som helst.

Kram
A

tisdag 25 januari 2011

Papegoj tulpan



Fyndade några stycken vita papegoj tulpaner i fredags, de skulle kastas för tjejen i blomsteraffären sa att de bara skulle hålla över helgen. Idag är det tisdag och de står fortfarande vackra i en grå glaserad gammal vas från Höganäs.

Kram
A

måndag 24 januari 2011

Anna Katarina Blåbär



Så skulle jag ha hetat om inte myndigheterna sagt ifrån och min syster Annelie Margareta Lingon. Min älskade make hittade passande nog denna kexchoklad med blåbärs smak och den är redan uppäten och smakade väldigt gott.

Kram
A

söndag 23 januari 2011

Om du visar din så ska jag visa min ....



LivingLikeLinda drog igång en härlig utmaning. Denna Buddha köpte Jannice (Simplicity) och jag som present till våra vänner som hade 10 årig bröllopsdag förra året, och då bjöd de ner oss till deras hus i Bretagne, för övrigt en super resa. Den fick stå några dagar i vår trädgård innan den flög ner med Air France. Blev förälskad och hade väldigt svårt att slita mig från den, så veckan efter att vi hade kommit hem så handlade jag min alldeles egna på Lödde Plantskola.

Kram
Anna

Ranunkel





"Liten groda" så blir översättningen från latin på denna underbara lilla blomma. De behöver nytt snitt på stjälken, bort med nedersta bladen och ljummet vatten för att trivas bäst.

Jag valde att ha den i min brudbukett när vi gifte oss för fem år sedan i Köpenhamns Rådhus, tillsammans med rosor och mycket grönt så blev den precis som jag tänkt mig. Tack söta svägerska Petra som fixade blommorna så fint. Det blev dock ingen vit klänning denna gång (alltså vi tänkte förnya våra löften igen) för jag hade en nästan klar Juni i magen.

Kram
A

lördag 22 januari 2011

Om en vecka......



.... är det äntligen dags för Eldkvarns numera klassiska 3 dagar spelning på Hotel Nouveau här i Helsingborg. Som grädde på moset så kommer syster Annelie och systerdotter Moa ner med tåget för att förgylla vår helg. Längtar redan i massor.

Kram
A

torsdag 20 januari 2011

Huset runt på 11 dagar: Sovrum









På andra våningen ligger vårt sovrum som vetter åt väster, så här i efterhand ångrar vi att vi inte gjorde fönsterkupor även här som i allrummet utanför. När jag funderade över var möblerna kommer ifrån så är det bara arvegods och loppis/auktions köp. Sängaveln hittade vi på Lauritz i Helsingör och kristallkronan är efter Niclas pappa Åke. Vasen, asken och ljusstaken är alla verk designade av Arthur Percy (1886-1976) som formgav mycket av Gefles porslin & bruksföremål.

Vet inte var detta intresse kommer ifrån men jag gillar grejen med att en sak/möbel får ett längre liv i vårt slit & släng samhälle.
Denna stilen passar vårt hus bra, sen är jag inte alls säker på att vi skulle inreda likadant om vi flyttade.

Kram
Anna

onsdag 19 januari 2011

Smultrondrömmar



Hörde att det skulle bli jätte kallt i nästa vecka, men tills dess så glädjs jag åt att smultronbladen tittade upp när snön försvann. Otroligt att de redan är gröna och fina trots kylan och all snö som varit.

Kram
A

tisdag 18 januari 2011

Pusslat



Här har pusslats och lekts med Scooby Doo och de övriga i Mysterie gänget för lilla Junsan är sjuk sen igår då hon började morgonen med att kräkas. Sen gick hela dagen och allt verkade lugnt, 23.30 hör man hur det börjar igen, stackars liten. Håller tummarna nu att det inte blir mer.

Googlade lite på nätet om vinterkräksjukan och jag skrev in sökorden " kräkas och illaluktande mun" fick då träffar på att jag borde uppsöka veterinär, haha, jag tror inte det nää.

Kram
A

måndag 17 januari 2011

Beroende



Samlade ihop diverse tidningar bredvid sängen och det hemska i kråksången över mitt beroende är att jag köper på mig/prenumererar men hinner sen inte läsa allt. Det har till och med hänt att jag köpt samma tidning två gånger. Så nu ska det bli ändring, finns det någon organisation som tar hand om detta beteende? Framförallt vad kallas det, magasin addicted kanske.

Kram
A

söndag 16 januari 2011

Room with a view




Herregud vad fort snön försvann när regnet kom, och mer ska det bli enligt väder observatörerna en sisådär 20 mm. Då kanske sjön i hagen utanför vårt sovrumsfönster blir ännu större. Hoppas bara nu inte att vi taxeras upp på grund av vår nya sjöutsikt, haha.

Kram
A

lördag 15 januari 2011

Fanfar




Ett hipp hurra på tulpanens egen dag. Man kan säga att den följer med oss ganska stor del av året, först dyker den upp som ett tecken på att det nya året börjar och när vi tröttnar på att ha den som bukett inne så ploppar de upp ur jorden utomhus, härligt!

Ska strax börja att ladda inför Sveriges match mot Slovakien så jag gör mig fin och slår mig ner i soffan, haha.

Kram
A

Hemmablind

Idag är tanken att vi ska fixa hemma, städa undan sådant som bara står där utan att fylla någon funktion. Det konstiga är att ögat vänjer sig vid det hela, man skärmar liksom av, men idag ska det bli skillnad. Ska därefter om ljuset tillåter, mulet som bara den ute, ta lite bilder på sovrummet.

Kram
A

fredag 14 januari 2011

Påfyllning




Nya ljus och nytt grönt i krukan. Växten heter Cissus striata, den trivs bäst i rumstemperatur och den klarar av ett soligt fönster, se upp med att vattna den för mycket bara. Kommer ursprungligen från Sydamerika så den går att plantera ut på sommaren.

Väntar snart hem maken som kommer med Thaimat, så just nu sippar jag på en Magners original, en irländsk cider som är torr och vansinnigt god. Idag har varit en sån där dag när fredagskänslan farit rundor i kroppen hela dagen så nu är det bara till att njuta.

Kram
A

torsdag 13 januari 2011

Det som göms i ....



..... snö kommer upp i tö. Denna lilla manick fick jag av maken sent i höstas, (ej provat den ännu) och det är en liten stegräknare som man knyter på skosnöret. Den kan mycket mer än jag någonsin behöver veta, den är kopplad till min telefon där jag får fram uppgifter såsom, hur många steg jag gått, kaloriförbrukning, hastighet, distans och tid. Hoppas bara inte att den hånar mig och säger att jag är lååååångsam.

Krm
A

onsdag 12 januari 2011

Tobaksburk



Några avbrutna blommor i krysantemum buketten fick ta plats i den gamla tobaksburken från 1700-talet. Jag är glad att den numera fylls med vackert grönt istället för blöt luktande tobak.

Kram
A

tisdag 11 januari 2011

Mönstertrend




Mycket nöjd med inköpet av kjol i Köpenhamn på översta bilden, men vad är det jag ser mönstret går igen. Den undre bilden är från -09 på semester i Norrland och mössan fick komma fram fastän det var mitt i sommaren då knotten fullständigt höll på att äta upp mitt huvud, men jag ser ju i alla fall glad ut.

Kram
Anna

måndag 10 januari 2011

Plock

Jag har nu som så många andra tagit tag i att rensa bort jul pryttlarna, det känns både skönt men samtidigt lite tomt så jag låter ljusstakarna vara kvar till söndag. Blir så oerhört sugen på att göra fint hemma och köpa hem lite nya blommor, men nu räcker det för idag.

Här ska nu lagas mat och Junsan ska i säng efter maten för jag vill hemskt gärna bänka mig framför tv:n till klockan 20.00 när Konferensresan börjar och "The TV Star and friend Jannice" är med. Så nu snurrar jag igång pannorna och lagar lite blomkål med skinksås.

Kram
A

söndag 9 januari 2011

Ordningen återställd





Idag har jag hämtat min lilla familj på Kastrup och det är en sån härlig känsla och glädje fastän man bara varit ifrån varandra ett par dagar. Bilden är tagen -09 från en båttur på Ångermanälven med M/S Ådalen, en tur vi brukar göra när vi är uppe i Norrland på somrarna.

Kram
Anna

lördag 8 januari 2011

Köpenhamn



Jag passade på att träffa min kära svägerska Petra nu när man är solokvist så jag for till Köpenhamn i går kväll. Gårdagen tillbringade vi hemma med att dricka bubbel och laga god mat, lyssnade på en hel massa musik så klockan var nog bortåt 02.00 innan vi bäddade ner oss.

Idag har vi gått en lång runda på stan och inhandlat varsin likadan kjol, så vi stämmer alltid av innan vi träffas över vårt klädval:-)
Skönt med släkt på nära håll då vi båda har familjen långt härifrån, att åka hit tar bara en timme.

Ha en go lördag afton.

Kram
A

torsdag 6 januari 2011

Soffläge



Brasan är laddad och likaså dvd:n, alla pratar om att Mad Men är så bra så jag har nu försett mig med lånade skivor av Jannice. Efter en sen kväll med mycket god mat och skratt så känns soffan som ett väldigt bra alternativ. Jag lutar mig tillbaka i mitt hörn med godis skålen alldeles i närheten.

Kram
A

onsdag 5 januari 2011

Sovis



Bortbjuden på middag i kväll och jag bjöd in mig själv till att sova över, hihi. Sötaste Jannice http://blogg.addsimplicity.se/ med make Jonas har bjudit till trettondagsaftons kalas och jag var inte sen med att tacka ja. Anledningen till att jag sover över är att mannen och dottern har åkt iväg på en liten minisemester på ett par dagar medan jag håller ställningarna här hemma och jobbar.

Ha en riktigt skön afton.

Kram
A

tisdag 4 januari 2011

Då var det dags igen




Nu snöar det för fullt ute igen, vilken vinter vi har. Jag föredrar att det är vitt ute än slask och grått, men jag hoppas ju förstås på en tidig och lång vår. Dessa två bilder har faktiskt maken tagit när han tjuvade min kamera i mellandagarna när jag var på jobbet.

Läser för fullt om nya fröer och idéer poppar upp på vad man kan göra, flytta rundor och ner med något nytt. Framför allt ska framsidan få sig en make-over. På sommaren är den ett misch masch av stockrosor, maskrosor och lupiner. Just nu är jag inne på mängder av lavendel, men vi får väl se.

Kram
A

söndag 2 januari 2011

Huset runt på 11 dagar: Kylskåp





Idag var det dags för att föreviga våra kylskåp, vi har nämligen två stycken i köket, ett för snabba varor och ett för långsamma! Vi brukar skämta om det när något ska hämtas.

Men jag måste erkänna att bilderna är tagna efter att rensing och disk av alla lösa delar skett. Det blev ett och annat som hamnade i skicka påsen. Viktiga saker i vårt kylskåp är ägg & kaviar, just nu sitter vi tjocka på just ägg så vi försöker att involvera detta i matlagningen för tillfället, haha. Annars ingår nog det vanliga som hos övriga familjer.


Vi har haft sköna slappardagar och nu blir det till att jobba i tre och sen lite ledigt igen, visst är det väl härligt.

Kram
A

lördag 1 januari 2011

Kraftfullt!!



Japp här har ni det, kraftfullt flatrökt skinka, vad det nu innebär. Tyckte textraden var så rolig så att den fick vara med på bild, hur tänkte man när denna skinka skulle lanseras. Det känns som om man hade slut på idéer i alla fall, var det månne någon prao elev som tog chansen att göra avtryck hos Lönneberga.

Vi har haft sovmorgon i hela familjen och nu sitter jag och försöker lära mig ett nytt foto program Aperture istället för I-photo, det är som att kasta sig ut i ovisshet när man kan något hyggligt bra, men sen jag ju fördelar med det nya och har till och med kört introduktionsfilmen. Inte dåligt för att var mig då jag allt som oftast testar mig fram.

Eventuellt så byts morgonrocken snart ut mot annat mjukt materiel och soffan kallar för att se Nyårsdagens klassiker Ivanhoe.

Kram
A