måndag 28 februari 2011

Gå bort present



När mina kära mamma vänner kom på middag i lördags så hade de med sig fina saker till mig (absolut inte nödvändigt) en flaska vin, blommor och den här söta äggkorgen med "när kläckta" ägg. Vi åt dem till frukost på söndag morgonen och de smakade ljuvligt. Tack söta Kristin och Linda för en helkväll.

Ps. Jag såg ett annat användnings område för korgen när äggen var slut, kan eventuellt ha något med blommor att göra. Ds.

Kram
A

söndag 27 februari 2011

Gästrum





Det är här man natt förvaras om man besöker oss, likadana fast spegelvända rum med 1.40 sängar. Har lite mer pyssel därinne då väggen känns kal och jag vet inte riktigt hur vi ska göra för att mysa till det, en hög spegel är i alla fall på inköps listan till båda rummen. Lite trött idag efter super trevlig kväll/natt med karaoke så det blir en dag med väldigt lite måsten.

Just nu är det skidåkning från Oslo som gäller, Heja Sverige!

Kram
A

lördag 26 februari 2011

Celsius




Att man kan bli så glad över att kvicksilvret passerat nollan och visar 2.3 + i skuggan, utöver det fantastiska så lyser även solen. Tog en bild på den nu alldeles kala New Dawn rosen som är planterad tillsammans med en Nelly Moser (klematis) och bilden under är från i somras när de båda blommade. Hörde fågelkvitter och humöret steg nog minst ett par grader det också.

Kram
A

Junis önskan

Juni bad mig sätta på låten där man grillar kött och det tog en bra stund innan jag kom på vad hon menade. God smak lilltösen har, undrar var hon fått den ifrån:-) Här ska gästrummen göras i ordning inför i kväll så dags att avsluta frukost och sätta fart.

Kram
A

fredag 25 februari 2011

Kärleksdoft



Det doftar basilika i köket och man behöver bara peta lite på bladen så fylls hela rummet. Lerkruset som den står i fick vi som förlovnings present av svåger & svägerska. I kväll blir det sushi afton, något som jag absolut inte tyckte var så gott första gången jag provade, nu bara älskar jag det.

En riktigt skön fredag önskar jag er alla.

Kram
A

torsdag 24 februari 2011

Som en ros




En helt underbar fransk tulpan som mer liknar en ros med alla dess blad. Den har en lång kraftig stjälk så jag var ute och klippte av en gren från gråpäron trädet som den fick vila emot. Ibland kan det faktiskt vara värt att satsa pengarna på en singel blomma fastän den nästan kostar lika mycket som en hel bukett.

Kram
A

onsdag 23 februari 2011

Efterrätt







1 1/2 dl Kelda vaniljsås
2 msk rårörda lingon
12 små maränger
Garnering:
lingon
lite hyvlad vit choklad






Vispa såsen. Rör i rårörda lingon. Dela marängerna i halvor. Blanda lingonsås och maränger i 4 glas. Toppa med lite lingon och hyvlad choklad.


På lördag så har jag äran att få ha mammagrupps tjejerna här på middag, vi brukar vara fyra stycken som fortfarande träffas och gör något kul tillsammans. Vi sparar till och med pengar var månad för att tanken är att vi någon gång ska komma iväg lite längre, men just nu känns det mest som att vi har en bra grund när vi pensioneras:-) Minns min tanke när vi satt där på kursen och jag trodde att det här är inte några människor som jag kommer att ha kontakt med efter förlossningen, vad glad jag är att jag hade fel.

Det blir tre rätters och det som jag alltid har svårast för är efterrätten eftersom jag själv inte är så glad i det. Jag äter hellre en förrätt till om jag kan välja, om det inte bjuds på goda ostar vill säga. Hittade ovanstående och detta kändes enkelt och fräscht, framförallt inte så mastigt. Vi ska ju orka med karaoke battle efteråt, haha. Synd att de är så bra på att sjunga, man kanske skulle koppla in manicken och tjuvträna!

Kram
A

Rensa



Nu ska jag ägna en liten stund till att rensa denna fåtöljen som man knappt längre ser för alla kläder som hamnat där. Hur gick det till? Det värsta är att jag kan inte skylla ifrån mig heller, så nu kör vi.

Men vänta, nu ropar Juni och frågar om vi ska spela Memory, ok det verkar roligare så det tråkiga får vänta en halvtimme till:-)

Kram
A

tisdag 22 februari 2011

Godnatt



Då var det läggdags för den lilla i familjen, fast det är ju inte alltid hon tycker som jag:-) Tänk att man alltid säger till när det är som roligast.

Kram
A

måndag 21 februari 2011

Så nära



Om det nu undgått någon så slog Drömvinsten på Lotto till i helgen igen och kupongen var inlämnad på Ica Maxi Råå. Vi är fyra stycken på jobb som spelar och har stående rader var vecka och min kollega Stefan som brukar vara den ordningsamme hade förnyat kupongen på just ovan nämnda ställe.

Han plockade fram lapparna och upptäcker att vi har joker numret helt rätt sen var det ju bara sju siffror till som skulle bockas av, och där sket det hela sig! Men för en stund fanns ju ändå chansen, och någon annan sitter just nu och är väldigt glad där ute, GRATTIS.

Kram
A

Regna




Lite sommarbilder och denna gången är det från mammas & pappas lantställe som ligger i Regna ca fem mil utanför Norrköping. Här brukar Juni få vara en vecka på sommaren oftast sista veckan innan vår semester börjar och det ligger mellan kohagar och fält som skördas, riktigt landet alltså. Blickar man neråt vänster ligger badsjön med kvällsdopp som är helt underbara.

Är så glad att hon får en liten del av hur somrarna såg ut som jag själv är uppväxt med, dock bodde vi i ett annat hus någon mil därifrån med bondgården som närmsta granne. Skulle kunna skriva en hel bok om älskade "Koskitabacken" dit vi flyttade ut två månader om året när vi hade sommarlov, bad, cykel, grusvägar, brunbrända ben, fräknar, röda axlar och drömmande blickar efter alla moppe pojkar som åkte förbi vårat hus:-)

Kram
A

söndag 20 februari 2011

Trassel



Frågan är vem som tycker att det är roligast med detta söndagsnöje? Juni, jag eller Niclas, det blir nog jämnt skägg skulle jag tro. Junis dagis kompis Matilda ska följa med och det ska bli så mysigt, undrar om vi ska titta på 3D varianten eller om de är för små för detta.

Minns när man på 80-talet satt med pappersglasögon med ett rött och ett grönt öga och försökte titta på tv och det var nog mest bara skit, jag tror att tekniken har slipats något:-)

Kram
Anna

lördag 19 februari 2011

Emmaljunga



Inte barnvagns märket alltså utan planteringsjord:-) För det räcker fint med vår lilla snörpa. I år tänkte jag inte köpa den billigaste jorden, det finns säkert undantag där som med allt annat, men Emmaljungas jord har fått gott betyg i tester, det återstår att se efter säsongen hur det blev. Tänkte börja så smått med mina pelargoner i garaget i helgen, mer om detta senare.

Kram
A

fredag 18 februari 2011

Kunde inte motstå





Egentligen skulle jag bara köpa jord i blomsteraffären, men så kom jag hem med denna ståtliga 1,10 höga orkidé. Full med blommor och massor med knoppar, det är inte ofta man får sådana här praktexemplar för endast 279 kronor. Jag ställde den i trappens ena hörn och jag tror att den får tillräckligt med ljus där. Jag skulle velat haft den i ett fönster, men då fönstren i en skånelänga är av modell mindre så såg det bara ihoptryckt & klumpigt ut.

Jag har längtat så mycket till denna helgen, att halv ligga i soffan med en brinnande brasa känns som en god idé. Matlagning blir det intet ikväll för maken kommer med hämtmat när han slutat jobbet.

God fredag på Er.

Kram
A

torsdag 17 februari 2011

Hortensia



Just nu står denna söta rosa sak hemma på bordet i mammas vardagsrum och hon frågade hur hon ska sköta den tills den kan få följa med ut till deras lantställe och planteras någonstans i deras trädgård.

Den trivs bäst om den får stå lagom ljust och gärna lite svalt och glöm för guds skull inte att vattna, för torkar hortensian ut så är det super svårt att få igång den igen, då den tappar både blad, blommor och knoppar. För att göra det hela lite svårare så vill den inte stå i vatten heller, alltså: Lagom är bäst.

Näring kan man ge från vår till sommar, lågt ph värde för de blåa och för rosa och vit gäller normalt värde. Du vet väl att blomman kan ändra färgen beroende på vilket ph värde jorden har. Planteras ut när jorden fått lite liv och värme och förhoppningsvis så klarar den vår kalla vinter med lite hjälp av skyddande löv eller något liknande.

Ska bli spännande att se om min vita överlevt sitt andra år utomhus.

Kram
A

onsdag 16 februari 2011

Fylld primula



När vi var uppe i Norrköping i helgen så hade mamma köpt så fina primula med dubbla blommor, de påminner nästan om en ros när de slår ut. Självklart var jag tvungen att åka till blomsteraffären innan vi åkte hem. Satte dem i kopparkitteln tillsammans med en kruka plättar i luften, ingen av dem är glad för att torka ut, så glöm inte att vattna.

Kram
A

tisdag 15 februari 2011

Jag motar vintern med ......

Bilden är tagen i svärmos kök

en midsommar bukett från Norrland som bland annat innehåller renfana, rallar ros, rödklöver och stormhatt. Så himla kallt i Skåne idag, det känns som om det vore 25 minus när vinden drar genom märg och ben. Snälla våren kom!!!

Kram
A

måndag 14 februari 2011

Egna ord och bilder








Vilken fantastisk helg vi har haft! Först att få umgås med familjen på fredag kvällen för att sen hämta upp våra vänner på lördag förmiddag och bara vara, och ha vuxentid, nog så viktigt som småbarns förälder. Vi tog oss till Vingåkers outlet där vi hittade lite att shoppa för att sen pricka in afternoon tea på herrgården.

Menyn för kvällen blev en sju rätters avsmaknings meny med tillhörande vinpaket, och som det smakade. Proffsigt intryck av alla de som jobbade med ett hemtrevligt sätt. De föreslog att vi till och med kunde nyttja spa avdelningen efter middagen eftersom det hade mycket gäster och de flesta vill bubbla & basta innan middagen. Alla utom vi då förstås, så när middagen var slut vid 23 snåret frågade vi snällt om det fanns möjlighet att nyttja spa avdelningen och självklart så fixade de även det. Vi var rätt ensamma i huset kan jag kanske tillägga, haha.

Sent om sider kom vi i säng skrattandes och jag ler fortfarande när jag tänker på allt roligt vi var med om. Dock var det en trött skara som åkte hem i strålande vinterväder och jag kan säga att 40 mil i bilen på eftermiddagen för vår del var så där. Nu återstår fortfarande någon väska att packa upp (tycker inte om) men med glada minnen går det alltid lättare.

Kram
A

lördag 12 februari 2011

Dufweholms Herrgård


Bilder lånade från Dufweholm

En efterlängtad vistelse är nu riktigt nära, typ just nu! När jag fyllde år i höstas, lite jämnare än vanligt så fick jag detta i present tillsammans med en lång och mycket fin text som gjorde mig så rörd att tårarna hängde i ögonvrån.

Som grädde på moset, förutom att min älskade make är med så följer även presentgivarna bästaste J & T med för att förgylla tillvaron.

Kram
A

fredag 11 februari 2011

På väg

Passerar just Vättern och vi struntar nog i att titta på utsikten för man ser inte ett skit. Vi är på väg till Norrköping och där väntar beställda geggamackor. En klassiker från barndomen och de går väl inte till historien som det nyttigaste man kan äta men ack så gott.

Majonnäs, kokta ägg, rökt skinka, färsk gurka, salt gurka & purjolök som blandas i en bunke och det hela avslutas med lite salt & peppar. Bred lite senap på en formfranska och sen på med geggan, lite riven ost på toppen och skjuts in i ugnen tills osten smält, mums!

Kram
A

Kliar i fingrarna





Några säckar jord så ska vi nog få ordning på det här. Det är snart dags att plantera om de blommor som överlevt vinter vilan i garaget. Efter omplantering kommer jag att flytta fram dem mer i dagsljuset vid något fönster. Inte så grannt just nu, men det blir.

Kram
A

torsdag 10 februari 2011

Vindmöllor




Fint eller fult? Jag tycker i alla fall att det är fint, men jag kan förstå att det svischande ljudet kan störa om de är alltför nära. Dessa tre ligger ett par km bort rakt västerut och bilden är tagen från vår trädgård.

Kram
A

onsdag 9 februari 2011

Tre tecken

Vitsipporna är inte långt borta


Idag har jag sett tre tecken som gör att jag tror på att det kommer en vår:
-Belysningen i träden känns som om det tändes alldeles för tidigt, så dags att ställa om timern eftersom det är ljusare längre om kvällen.
-Jag ser att det kommer små ljusa gröna uppstickare i myllan, och även om det är ogräs så gör det mig glad.
-Sist men inte minst så har stockrosorna på vår framsida börjat veckla ut sin blad, de ser närmast ut som ett salladshuvud på sina håll.

Just det jag ser ett fjärde i skrivande stund, fantastiskt skitiga fönster ett gott vårtecken eller vad säger ni?

Kram
A

tisdag 8 februari 2011

Koppar=CU



Likaväl som jag tycker om tenn, zink eller gjutjärn så gillar jag även koppar. Denna kopparkittel köpte jag nu när vi var på mini semester i Norrland för 100 kronor. Transporten hem gjorde dock att den fick lite bucklor, men det gör inget för den ska ändå få pryda sin plats i trädgården. När de första penséerna kommer så får ett gäng vita sin vår vistelse i denna.

Kram
A

måndag 7 februari 2011

Hej då Norrland!






Då bär det av hemåt till Skåne igen efter sköna dagar i Norrland. Kanske är det sista snön vi ser för detta året, hoppas det i alla fall, nu vill jag ju att våren ska komma. Vi hörs igen när vi landat i söder.

Kram
A

söndag 6 februari 2011

Söndags utflykt






Sicken skön söndag, otroligt vackert väder och perfekt för skoter åkning. Ett samtal bort så fixas en låne skoter av snäll granne. Jag packade matsäck med ägg, leverpastej och mese macka och självklart en termos med varm choklad. Choklad på farmors vis med kakao och socker.

En sån skillnad mot förra året då vi åkte och trodde vi höll på att frysa ihjäl strax runt husknuten. Juni ropade medan vi åkte att detta var mycket bättre än att titta på film, det vill inte säga lite. Nu är det mys i fåtöljen som gäller och kanske en liten brasa.

Kram
A

lördag 5 februari 2011

Bubbel x 2




Tidningen tog jag med mig själv men resten fixade min käre make. Han köpte med badskum och bubbel i Sollefteå, fyllde upp vatten och tände ljus. Ni förstår att detta är en lyx för mig då vi ännu inte har badkar hemma. Höll väldigt låg profil där inne så att jag kunde ligga kvar så länge som möjligt, på slutet studsade lillsnörpan också i och skvätte vatten.

Bättre uppladdning kan det inte bli inför Melodifestival deltävlingen i Luleå i kväll.

Kram
A

Konjakskupa



Så vacker grön färg i denna kupan, med tulpanerna som glider över kanten tillsammans med blåbärs riset. På köksbordet pryder den sin plats, svärmor har fått den av en bekant som köpte den på Erikshjälpen i Kramfors och jag misstänker för inga pengar alls. Färgat glas börjar återigen finna sin plats i hemmen och spås bli en trend som kommer tillbaka. Jag önskar också att jag hittar en likadan.

Kram
A

fredag 4 februari 2011

Mese



Om man frågar Juni om 20 år vad hon kommer att komma ihåg från somrar och vintrar i Norrland hos farmor så tror jag att hon kommer att svara "Mese på tunnbröd" Inget som faller mig på läppen, men igår när jag smakade igen så var det inte så tokigt, man kanske behöver tio år på sig innan smaken satt sig, haha.

Kram
A

torsdag 3 februari 2011

Önskan

Svärmor frågade om önskemål när vi kom upp hit, och den enda önskan vi hade var lutfisk. Eftersom vi inte firade jul här uppe förra året så blev det inte något med denna fantastiska anrättning. Så just nu sitter vi snällt och väntar, man får nästan lite julkänsla

Kram
A

Strykfritt



Jag avskyr verkligen att stryka, så vad kan vara bättre än att bara hänga ut plagget på balkongen eller i trädgården så den skrynklar av sig själv helt enkelt. Jodå klart att jag stryker ibland, men med vissa kläder funkar denna metoden utmärkt.

Denna tunika/klänning är från Soaked in luxury, (jag bara älskar det namnet) och jag tackar systerdotter Moa som hittade denna söta.

Så här soligt och barmark är det inte ute just nu, för i Hällsjö där vi befinner oss snöar det för fullt. Hoppas att det slutar så vi kan fara iväg på lite skoter utflykt i morgon.

Kram
A

onsdag 2 februari 2011

Måltavla



Där jag fäster blicken när jag kör crosstrainern i garaget hänger en gammal skoltavla från 40-talet, bilden föreställer "Bellman diktar & sjunger". Jag kan gå helt upp i den och fantisera hur det var i mitten på 1700-talet, det finns så många människor som man kan bygga en historia kring, galet kanske men tränings tiden går i alla fall super fort. Den gifter sig perfekt med Robyns "Body talk pt3"

Nästa gång vi hörs är från norra delen av Sverige för vi ska vara lediga ett par dagar och hälsa på svärmor, så mer snö att vänta alltså.

Kram
A

tisdag 1 februari 2011

Kvällsmål



I kväll bjuds det på torsk i foliepaket, eller bjud och bjuds jag har ju lagat det själv:-) Blandning av olika grönsaker och sen på med lite citron, salt och peppar plus lite rapsolja. Jag har även gjort en liten kallsås med creme fraiche, citron, vitlök, ingefära, salt & peppar.

Smaklig spis.

Kram
A