lördag 30 april 2011

Wild strawberry




Så vilda är ju inte dessa smultron men de smakar lika gott för det. Man får vara snabb när de har blivit röda på sommaren för de står under Junis äppelträd och hon brukar hinna först:-) Idag ska hon på eftermiddags kalas så då har man två timmar för sig själv, jag får se vad jag hittar på.

Önskar en trevlig helg.

Kram
Anna

fredag 29 april 2011

Knopp




Pionerna har fått knoppar och jag har inspekterat mina nio och det ser mycket bra ut. Jag tror att detta är en Sarah Bernhardt, kommentera gärna om ni tror annat. Jag har två vita som kommer från mamma och resten är rosa färgade med olika nyanser. Myrorna har redan tagit sin plats på knopparna för att få del av sockret som blomman utsöndrar. Förra året blommade de flesta i början av juni men jag tror att i år sker blomningen tidigare om inte vädret slår om alldeles.

Kram
A

torsdag 28 april 2011

Blooming




Hur snabbt gick det här då? Från ingenstans känns det som och helt plötsligt så blommar vårt plommonträd. Det brukar digna av frukt och krattan och skottkärran brukar få jobba med fallfrukten. Från dag till dag så händer saker i trädgården och det är som en liten upptäcktsfärd när jag går min runda.

Kram
A

onsdag 27 april 2011

Stegen





En östgötsk stege som haft ett mellanspel i en lada hos svärmor i Norrland och den trycktes in i bilen efter sommar semestern för ett eller två år sedan för att få hederplats i Skåne trädgården.

Väl använda trappsteg och stänk av målarfärg, jag minns att vi bland annat använde den när vi skulle plocka körsbär i hagen på Koskitabacken (barndomens lantställe). Nu kommer den att få tjäna enbart som blomster arrangemangs pryttel plats.

Kram
A

tisdag 26 april 2011

Tulpaner i hink




Då har första steget mot en finare framsida tagits! Mamma och jag började att gräva upp lökarna som fanns där och försökte att ta bort maskrosor så gott det gick. För övrigt så tycker Juni att maskrosor är en jätte vacker blomma och sprang och gjorde buketter. Då när jag tittade närmare på dem i lilla handen så såg jag också något annat.

Lökarna fick sin nya plats i bakre delen av trädgården där vi inte har engagerat oss så mycket ännu och där har också allt annat hamnat så fort det har varit grävardags. Tyckte färgerna från tulpanerna mot den turkos blåa hinken var så himla glädjespridande så självklart delar jag med mig.

Kram
A

måndag 25 april 2011

Pingla


Så var det då äntligen dags för träffen med en nyfunnen vän som jag bara "pratat" med via bloggen. Tänk vad skönt att det känns så bra som man tänkt att de ska göra och att förväntningarna stämmer. Vi stämde träff på Lödde plantskola och inhandlade lite smått men jag tror nog att jag lär åka dit snart igen, härligt och stort utbud med bra priser.

En fika blev det också efter att vi handlat färdigt, men prata färdigt hann vi inte så fler träffar blir det definitivt framöver.

Kram
A

söndag 24 april 2011

Margerit



Dessa margeriter fick hänga med mårbacka pelargonen i kopparbaljan och snart får de även sällskap av något blått eller vitt som hänger över kanten. Vi ska till Lödde plantskola i morgon och då finns ju faktiskt chansen att man hittar något att handla med hem.

I morgon händer också något annat kul, men mer om det senare.

Kram
A

lördag 23 april 2011

Premiär gånger två




Vilket väder, man kan inte sluta njuta. Så självklart har det varit premiär för lite rosé i kvällshörnan och igår plockade vi ut röda faran så att mamma och jag kunde åka till Plantagen och fylla på jordlagret och lite växter förstås. Maken såg inte samma behov som jag av fler blommor, men han kommer att tacka mig när allt blommar så vackert, haha.

Glad Påsk.

Kram
A

fredag 22 april 2011

Lyckades




Vi fick ännu ett besök av fasantuppen och då var jag lite mer försiktig när den skulle fotograferas. Hoppas nu att hans hönor har värpt fina påskägg till lilla Junsan. Med dagens utlovade finfina väder så blir det rensning av framsidan och maken ska måla om ytterdörren.

Kram
A

torsdag 21 april 2011

Ett halvt kilo happiness



Denna underbara säsongs vara är verkligen worth waiting for, vit saltgurka kan det bli bättre? Detta hemliga recept kokas ihop strax utanför Norrköping hos Brinks gurkor och man skulle kunna säga att jag är uppväxt på detta. Så nu när mamma & pappa kom ner igår för att fira påsk med oss så hade de med sig denna burken och jag är en lycklig tjej.

Kram
A

onsdag 20 april 2011

Henny höna




Jag är väl ingen påsk pyntare precis men denna höna kommer få stå i vår trapp och förgylla helgen. Inköpt i lördags på Slottsstallet. Lite björkris i Rörstrand kruset och säkert något som Juni gjort på dagis blir alldeles bra.



Kram
A

tisdag 19 april 2011

Slottshagen









Efter att jag hämtat Juni på dagis så skulle vi ner en sväng på stan så vi parkerade strax ovanför landborgen och gick en sväng i Slottshagen parken som ligger runt Kärnan. Det var så varmt och härligt, mycket cyklar, folk som solade, hade picknick och myste i gräset, ljuvliga dofter och färger.

Efter uträttade ärenden så blev det självklart glass köp innan vi började promenera uppför Terrasstrapporna igen, konstigt nog så gick Junis glass åt först så hon fick även det som var kvar av min:-)

Kram
A

måndag 18 april 2011

Ros önskan

Edens rose/Bild lånad på nätet

I förra veckan avsnitt av Trädgårdstoppen på tv 8 så visades en ros som hette Eden och för mig var den i alla fall helt okänd, men jag föll pladask. Skulle vilja ha två stycken på framsidan av vårt hus tillsammans med massa lavendel. Det är en stor blommig klätterros med ljust rosa färg, den doftar svagt och är en ros som remonterar och med det menas att den blommar en andra gång under samma säsong.

söndag 17 april 2011

Här var det klippt




Maken tog en tur med gräsklipparen efter att gästerna hade åkt hem och det är en speciell känsla och doft när man gör det för första gången på våren. Jag passade även på att klippa mina rosor då jag upptäckte att björken hade fått musöron, nu ska jag inhandla lite hönsgödsel i veckan som förhoppningsvis får växterna att sätta fart.

Kram
A

lördag 16 april 2011

Besök



I helgen har vi besök av makens kusin med familj och det blir lite åk rundor på landsbygden. Vi tänkte ta en tur till Slottsstallets möbler
som inte ligger långt från där vi bor. På eftermiddagen blir det gymnastik uppvisning i Ängelholm, jag ska kolla upp om man eventuellt åker förbi någon handelsträdgård på vägen:-)

Kram
A

torsdag 14 april 2011

Jordskifte





Jag passade i söndags på att plantera om några av mina krukväxter i solskenet och jag kan säga att det var ett under att de ens fortfarande var gröna med tanke på den lilla mängden jord som fanns kvar. Efter denna närings chock så lär de väl tacka mig ordentligt med vackra blommor.

Kram
A

onsdag 13 april 2011

Hököga

Jag är ständigt på spaning när jag går min runda i trädgården och så fort min blick ser KIRSKÅL så dyker händerna ner och drar upp dem så gott det går. Jaaa jag vet att man kan använda de späda bladen i sallader, men jag vill inte ha dem i mina rabatter.


Man förstår att de är svåra att bli av med när dess evighets rotsystem visar sig på detta viset. Som alltid när det gäller ogräs, det man gör nu under tidig vår har man igen sen....

Kram
A

tisdag 12 april 2011

Liten & stolt




Upp ur gräsmattan tittar denna mini påsklilja och det är den första som blommar hos oss för året. I den bakre delen av trädgården räddade jag allt som grävdes upp när vi bytte vatten och avloppsrör för ett par år sedan. När det blommar där är det en salig blandning av både färger och sorter, fortsätter detta härliga väder kan jag snart bjuda på fler bilder därifrån.

Kram
A

måndag 11 april 2011

Så sant som det är sagt




Vil du være lykkelig en dag - drik dig fuld.
Vil du være lykkelig en uge - slagt en gris.
Vil du være lykkelig et år - gift dig,
men vil du være lykkelig hele livet,
skaf dig en have


Såg detta lysande ordspråk på en väns Facebook status och jag är den förste att hålla med. Jag har i och för sig inte slaktat så många grisar i mitt liv men att ha en trädgård har jag erfarenhet av. Lycka är när man ser att det frodas och växer.

Kram
A

söndag 10 april 2011

Skattgömma



Igår när jag fortsatte med trädgårds rensningen så tittade dessa röda rabarber blad upp ur marken. De växer på ett ställe längst ner i trädgården och jag trodde inte de hade klarat sig, så från och med nu ska jag vårda dem ömt och titta till dem varje dag. Kanske kommer vi få njuta av lite paj längre fram.

Kram
Anna

lördag 9 april 2011

Den andra kvinnan

Foto: Lars Birgander

Foto: Lars Birgander
Bilderna lånade från Rolf Bengtssons hemsida



Jag hade definitivt inte haft något om emot om denna tjusiga dam hade flyttat hem till oss. En sådan här vacker skapelse står högt upp på min önskelista. Dessa underbara skulpturer skapas av konstären Rolf Bengtsson . Rolf och hans fru Gunilla har även en alldeles underbar trädgård i Rögle (Ängelholm/Skåne) som var med i Trädgårdstoppens andra avsnitt som du kan kika på HÄR
Kolla då in deras alldeles fantastiska växthus/uterum som man bara vill ha.

Strålande väder idag och fortsättning av rabatt rensning.

Kram
A

fredag 8 april 2011

Pop




Pop i skålen och pop på radion. Något som jag inte klarar mig utan är musik, det spelas alltid en liten stund under eftermiddagen på ett eller annat sätt. Jag är väl en klassisk allätare och det som är roligt är hur man överför det hela till sin lilla som ständigt sjunger på någon låt, och det är inte alltid en söt barnvisa:-)

Önskar en er alla en såååå skön fredag, här blåser det utav bara den men i morgon skall det vara solsken och vinden lugna ner sig.

Kram
A

torsdag 7 april 2011

Gräslök




Jag passade på att flytta dessa tre gräslöks tuvor från en av rabatterna där de har fått samsas med blommorna. De fick sin nya plats i en av mina tre planterings påsar från Ikea.

Jag såg att de har kommit nya färger för året i deras sortiment, höll i några stycken men sansade mig för jag vet inte vad jag ska ha i dem. Jag har varit super nöjd med dem och priset för "Västlig" är 15:- för den lilla och 29:- för den stora.

Kram
Anna

onsdag 6 april 2011

Luktärt




Köpte lite luktärts fröer idag som ska planteras i denna grön mossiga kruka. Jag tror att det blir fint när de kommer att krypa över kanten och framförallt så kommer det dofta ljuvligt. Sorten är lämplig för krukor, amplar och blomlådor då den inte växer så mycket på höjden men man kan också använda den som marktäckare.

Kram
A

tisdag 5 april 2011

Tid

Klocka köpt på auktion i Helsingborg som ständigt visar samma tid:-)

Några minuter för mig själv då dottern sprang över hästhagen till grann töserna. Vad gör man då??? Drar igång tvättmaskiner, diskmaskinen, plockar fram dammsugaren, börjar plocka in kläder.... Stopp, stopp, nu sätter jag rumpan i soffan och bläddrar i en ny trädgårdstidning. Because I´m worth it.

Kram
Anna