torsdag 30 juni 2011

Med ett enkelt sms


Lykkefund


Klockan 12.38 igår så plingade telefonen till och signalerade ett sms med en inbjudan från grannen: Kom över på en after work drink och ta med badkläder.

Tror ni jag var sen att tacka ja? Det blev snabbt hämtat på dagis och strax efter halv fyra så stod vi redo vid poolen jag och Juni. Hängde där till klockan var runt sju och då hade maken anslutit och tagit ett dopp. Tråkigare kunde man ju ha det:-)

Idag är det lite sämre väder så man skulle väl försöka ta tag i inomhus röran, men jag kommer inte riktigt igång. Vet inte vad som skulle kunna kicka igång mig, men jag tror jag provar med att lyssna färdigt på Timbuktus P3 sommar så kanske det går som en dans.

Ps. Glöm inte bort Ernst ikväll på fyran, jag skall i alla fall bänka mig. Ds.

Kram
A

onsdag 29 juni 2011

Premiärdopp



Här är resultatet på ett alldeles för snabbt uttalande i påskas där jag la ett löfte om att bada på midsommardagen, jag som är en riktig badkruka.

Meeeen jag gjorde det och mina två arbetskamrater Åsa & Stefan som badar typ en till tre gånger i veckan året runt skrattar säkert bara åt detta, för de menar på att nu är vattnet varmt! Det var bra att vinden låg på i Skälderviken för man behövde inte gå ut så långt innan vattnet nådde axlarna. På land väntade sen dryck som värmde upp magen och en stor gosig morgonrock.

Kram
A

tisdag 28 juni 2011

Sommarkvällar


Flitig Lisa goes polka

Det blir inte mycket till att vara inne just nu, njuter för fulla muggar av långa sköna sommar kvällar. På sista tiden har man mest behövt tömma krukorna på vatten men idag har jag till och med fått vattna lite. Tänk om vädret kunde få vara så här ett tag till.

Kram
Anna

måndag 27 juni 2011

Sköna Helenae



Hon, (Rosa Helenae Hybrida) har varit hos oss i tre år nu och börjar så smått leva upp till alla de superlativer som banar hennes väg. Platsen där hon har fritt fram att sträva uppåt är ett gammalt gråpäron träd som numer ger väldigt lite frukt. Jag går bara och väntar på blom explosionen och doften av honung som kommer att fylla trädgården, (hoppas jag).
Kram
A

torsdag 23 juni 2011

Andra daten:-)

Jamen så kul att ses igen:-) Idag var det dags att träffa Christin med bloggen PiccolaCasa, vi träffades i påskas för första gången och det kändes nästan som en date där man försiktigt kollade vad den andra tyckte och tänkte när vi träffades på Lödde plantskola. Idag kan jag säga att det känns som om jag inte hann säga allt jag ville, trots att vi hängde där en bra stund med fika och jordgubbar.

Supermysigt, harmoniskt och så fint de har det, härligt med inspiration. Nu får jag allt ligga i med rabatterna tills vi tar ett återbesök hos mig, haha.

Juni fick vara andra man på gungan som är inköpt hos Plantagen och den gick varm kan jag säga, allt snurrande gjorde nog sitt till att hon nu sover på soffan redan klockan 20.00, det blir till att försiktigt bära upp henne till sängen. Finalen innan vi åkte därifrån bestod av att Juni själv fick gå in och hämta ett ägg som värpts under dagen, det kommer nog att smaka extra gott i morgon bitti.

Tack snälla Christin för titten.

Kram
A

Tjusiga hönan med en synlig kyckling, de andra sex ligger under:-)


Provgungning

Vackra Nova tar en vil i haven

Pion blad som ser ut som ett hjärta enligt Juni

Kaffestund

Fina framsidan

Junis ägg


onsdag 22 juni 2011

Något som saknas oss





Detta är sista bilderna som är tagna på lilla Lycketass, vi har inte sett till vår kisse på tre veckor snart. Eller vår och vår, hon adopterade ju oss i mars månad. Hon kom till oss varje kväll fick lite mat, kelade sen lade hon sig och sov på ovanvåningen.

Då när vi var bortresta gick vänner & grannen hit och lade upp mat och den var borta på morgonen, men det kan ju lika gärna varit någon annan kissemiss som varit här. Ett sista halmstrå som slagit mig är att hon kanske fått kattungar och gömt sig någon annanstans, har dock inte märkt någon rundning på magen. Juni är så ledsen att hon är försvunnen och jag slänger alltid en blick på trappen där hon brukade sitta för att släppas in.

Hoppas, hoppas ändå att hon bara plötsligt dyker upp hos oss igen.

Kram
A

tisdag 21 juni 2011

Impulsköp

Bild lånad från Allt om Trädgårds hemsida.


"Mrs Cholmondeley" pockade på min uppmärksamhet när jag var på Plantagen igår och den fick då såklart följa med hem. Det jag föll för var att den blommar nästan hela sommaren och ser ut att ha en ljuvlig blå färg. Den härstammar från Fortunei & Jackmanii och de stora blommorna blir ca 15 - 20 cm i diameter, tänk vad de kunde laborera snyggt redan på 1870-talet. Den kan bli rätt hög ca 3 meter och jag tror att platsen den får med ett plommonträd som kompis passar som handen i handsken.

Ska bara be maken att göra ett litet fint klätterstöd så den når upp till trädet innan den åker ner i marken. Just nu står den kvar i krukan och det verkar ju inte vara vattenbrist för den då det har regnat kopiösa mängder igen.

Men som de sa på radion igår morse att svampen börjar tidigt även i år, så mamma: Dags att ge sig ut och börja leta efter det gula guldet:-)

Kram
A

måndag 20 juni 2011

New Dawn





Det blev en lugn söndag med besök på Plantagen och diverse ogräs uppdrag mellan regnskurarna. Spontan inhandlade en klematis som skall få sin plats under veckan, återkommer om den. Annars beundrar jag de utsökt vackra och väldoftande New Dawn rosorna som har börjat slå ut. Pålitlig och välblommande, den ena har dock lite rost fläckar och jag vet inte vad det hela beror på. Olika väderstreck kanske påverkar det hela, fina är de hur eller hur.

Skönt med en kort vecka för mig som precis kommit tillbaka från semester:-)

lördag 18 juni 2011

En knopp kvar




Jag är glad att den vita pionen inte var helt överblommad nu när när vi varit iväg en till sväng på semester, det är en liten knopp kvar. Doften på den minner lite om liljekonvalj. Jag flyttade och delade den i höstas och den har inte varit ledsen alls över det, tvärtom.

Idag står trädgårdsfix på schemat och ikväll ska vi iväg på 60 års fest, så efter att händerna varit i myllan blir det både pedi och manikyr.

Kram
A

torsdag 9 juni 2011

Om jag hade varit ......



..... hemma så hade detta varit min utsikt från köket ut genom dubbeldörrarna och den lär nog vara förändrad när jag kommer hem. Japp jag är bortrest igen på lite semester, sprider ut den lite sådär i år. Strax ner till poolen igen efter lite solkräms laddning.

Kram
A

Tio minuter .....



....... på lunchen var allt som behövdes för att inhandla två nya fräscha bikinis på Åhléns. Jag blev tvungen att lämna en kvar i Spanien då den nästan var genomskinlig på opassande ställen. Ryckte åt mig en hoper och döm om min förvåning när två passade, det var lika bra att slå till på båda.

Annars har jag idag varit och träffat en ljuvlig liten gosse som är dryga veckan gammal och man förvånas över hur små de från början är. Han var en hungrig kille idag, så nästa gång vi träffas ska jag norpa honom en stund för lite gos.

Kram
A

onsdag 8 juni 2011

Ännu mera rosa fluff





Pion nr två som fanns med från början när vi köpte huset och den är flyttad en gång och blommar som bara den. Hela trädgården är fylld med dess parfym doft.

Kram
Anna

tisdag 7 juni 2011

Från knopp till överblommat







Vad snabbt det går när vädret visar sin bästa sida. Nu njöt ju jag i och för sig av Spanien väder och det var precis lika bra. Miljöombytet och att slippa alla måsten var underbart och självklart att vara med de mina. Men lite skadad är man för trädgårds tankarna snurrade i mitt huvud och det är ju ett trevligt bekymmer.

Precis innan vi åkte så tog jag några bilder på denna pionen, den luktar selleri om man sticker ner näsan och den var först ut med blomning och som ni ser nästan blommat över.

Hela trädgården såg helt annorlunda ut efter en vecka, definitivt mer ogräs var det också, så det står på schemat mellan tvätt maskinerna:-)

Kram
A






onsdag 1 juni 2011

Girl of the month





Jamen det är så klart vår prinsessa Juni som är "månadens tjej" och eftersom hon inte heller har namnsdag på sitt andra namn (Malvina) så får hon härmed hela juni månad. Detta kommer att firas idag med en extra stor glass här i Malaga vid poolen i värmen:-)

Kram
A