söndag 31 juli 2011

Lön för mödan


Malva i vår trädgård

Efter en hel dag i trädgården för både mig och Niclas så tänkte vi ta oss en cykeltur till den lokala restaurangen Oscarsgården här på landet, knappt man tror att det är sant att den finns, italiensk inspirerad mat och vedugns bakad pizza. Vi chansar lite och har inte beställt bord så om det inte finns plats så får vi leka här är ditt kylskåp hemma:-)

Det har varit en perfekt dag att pyssla på och nu suger vi på semester karamellen de timmar som är kvar.

Kram
A


Kantarell frossa



Förmiddagen började jag med att förvälla kantareller som jag fått med mig av systers granne på landet innan vi for hemåt igår, tack snälla Challe för det gula guldet.

Nu blir det trädgård och en hel del tvätt maskiner efter två veckors semestrande.

Kram
A

lördag 30 juli 2011

Badplats i Regna




Här hade vi turen att få hänga när Juni och jag var hos mamma och pappa några dagar innan Niclas anslöt och vi for vidare till Norrland. Badplatsen ligger nedanför byns gamla skola och huset som syns på bilden är en byk stuga där man förr tvättade, dessvärre är det fallfärdigt så jag tvivlar på att det står kvar efter nästa vinter.

På motsatta sidan har man däremot restaurerat ett likadant hus och det skall sättas in en bastu där man sen kan kliva rätt utanför dörren och köra bomben i vattnet. Hoppas att det blivit klart till nästa sommar.

Kram
A

fredag 29 juli 2011

Slut på semester

Norrfällsviken

Då var denna semester tripp till ända och nu blir det jobb igen ett par veckor. Sköna lata dagar och ljumma kvällar med finaste sällskap på alla våra vistelser i Östergötland och Norrland.

Misstänker att trädgården hemma väntar på en vårdande hand, grannen har hjälpt till med vattning (tack så mycket) så nu återstår det att ta fram sekatören och ta en runda.

Bilden ovan är från en dagsutflykt till Norrfällsviken, Höga Kusten i Norrland. Vi stannade till och köpte rökt sik, lite dricka, tunnbröd, smör och lite dill, sen parkerade vi på stranden i flera timmar och bara njöt av stunden.

Önskar er alla en mysig helg.

Kram
A

fredag 15 juli 2011

En liten trädgårdsmästare

Vår bästa Juni sa härom veckan att hon var en liten trädgårdsmästare, och tänk vad härligt om hon kommer att tycka det här med trädgård är toppen om 20 år. Denna veckan har hennes dagis varit stängt och hon har även tagit semester från sina föräldrar och fått äran att först bli skjutsad till Norrköping av våra vänner som med varm hand lämnade över henne till moster Annelie.

Om jag säger så här, jag tror knappt hon har hunnit sakna oss:-) Idag ringde hon mig på mitt jobb och berättade glatt att hon kunde cykla utan stödhjul och att i simskolan hade de tränat på bentag, men det hade varit jobbigt och inte så kul, haha. Hoppas att dessa fina sommar minnen får lagras och kan plockas fram senare i livet. Jag undrar nu om jag får komma och hämta älskade lillskrutt, eller om de adopterat henne?

När ni läser detta så har jag precis börjat på en skön semestervända.

Glad sommar,
Anna

torsdag 14 juli 2011

Väldoftande & vackert



Visst är det väl så att ibland är det enkla det allra finaste. Som här med en roskvist, lavendel och lite gräs. I år ska jag samla på mig en massa lavendel blommor som ska få ligga och dofta i våra garderober. Har också bestämt mig för att lavendel ska få pryda den lilla rabatten runt trädet där rosen Lykkefund växer, just nu är den lite av en avstjälpnings plats, mmm det kommer att blir bra.

Kram
A

onsdag 13 juli 2011

Jag måste ha varit snäll som liten....

Blomsterbud

En liten överraskning


...... eller hur mamma & pappa? :-) Som får sådana fina presenter av goa Christin som har varit på besök hos mig idag, superkul. Har tänkt att skaffa mig en väldoftande kaprifol för det fanns en här i trädgården innan vi började gräva för nya avlopps rör och gatstenen skulle på plats. Sååååå glad blev jag, och naturligt blir det ju så att jag kommer att skänka Christin en tanke när den får frodas här i vår trädgård. Jag tror redan att jag har en plats för den, måste ju få ner den i backen innan lördag morgon då jag börjar nästa semester sväng, härligt!

Mindre härligt var att upptäcka när vi skulle fika och jag skulle hälla mjölk i kaffet och den är som filmjölk, urk! Rötmånad gjorde verkligen skäl för sitt namn. Nu blir det nog att bänka sig framför tv:n och hålla två tummar för damlandslaget i fotboll som spelar semifinal om en liten stund, Heja Sverige!!

Kram
A

tisdag 12 juli 2011

Istället för

Stockros på vår framsida

Ja just nu skulle jag väl egentligen hålla på att fixa med både trädgård och plock inomhus, för i morgon kommer det fint främmande om allt klaffar, Christin med bloggen PiccolaCasa ska gästa mig. Men som vanligt fint väder och jag tyckte mig vara värd en liten stund i Medelhavshörnan (eller Mentalhörnan som vi också kallar den) med en tidning.

Den har egentligen inte något alls av medelhav över sig, eller jo kanske, det står ju ett övervintrat olivträd där. Visserligen är det stendött och nu har det fått sällskap i krukan av violer som klättrat över från en annan kruka. Sen kan jag tillägga att där blir det väldigt varmt, så visst är jag väl värd något gott att dricka. Städa kan jag göra resten av kvällen när solen sänker sig.

Kram
A

måndag 11 juli 2011

Helg sammanfattning


Det har varit en underbar helg med goda vänner, kanon väder med strand besök både lördag och söndag. Barnen har lekt så det står härliga till. Underbart är kort sägs det ju och det passar verkligen in på denna helg. Vad som känns skönt är att vi redan har bestämt när vi kommer att träffas igen och eventuellt så hinner vi med en liten till däremellan.

Hoppas ni alla har en härlig sommar och tar vara på allt det fina, så att batterierna är full laddade när hösten kommer.

Kram
A


fredag 8 juli 2011

Pionvallmo




Insekts besök:-)

Nu när pionerna blommat över får man njuta av denna pionvallmo istället, skrev dessvärre inte ner namnet på den. Blombladen ser nästan ut som om de vore gjorda i papier-maché. Jag ska spara dess frön efter blomning eller så kanske den sköter arbetet själv med själv spridning.

På grund av regnet idag så nickade en av dem i rabatten och jag skulle bara precis peta till den och sätta ett stöd, vips så var den av. Men fägring inomhus är ju aldrig fel heller, ska bli intressant att se hur länge den håller som snittblomma.

Annars ska det snart dras igång ett bäddnings race, vi väntar kära fam. Ekenlie från Norrköping som stannar över helgen, så nu håller vi tummarna för att det blir bad väder.

En riktigt härlig helg önskar jag Er.

Kram
A


torsdag 7 juli 2011

Vatttning




Efter en igår längre arbetsdag så var det skönt att komma hem och promenera runt och vattna, och självklart hade jag min paparazzi i släptåg:-) Riktig avkoppling i kvälls solen och ett bra slut på dagen. Grenen från gråpäron trädet döljer huvudet rätt bra, men jag ser utväxten och därför är jag extra glad att man är tidsbokad hos frissan Madde (Celeste, Helsingborg) på måndag med hela köret, alltså klippa, färga, slinga.

Kram
A

tisdag 5 juli 2011

Jag och tiotusen andra



Utsålt Sofiero och jag har biljetter:-) För egen del har jag aldrig varit på någon konsert vid slottet som har varit slutsåld, mäktigt. Hoppas att hon även kan fånga känslan på en sådan här spelning. I vintras var jag i Malmö på Slagthuset och såg henne strax innan jul och det var super, även om strobo ljuset gjorde mig illamående, man börjar bli gammal!

Hoppas bara nu att vädret är på sitt bästa humör så vi kan ha picknick i parken innan.

Kram
A

måndag 4 juli 2011

Kopparbalja






Mmm, valuta för pengarna fick man. Margueriten blommar och tar snart över kopparbaljan (köpt på loppis i Landskrona) helt och hållet. Från början hade jag en mårbacka pelargon i mitten, men den växte typ nada och fick ge sin plats till en anis isop som tackade allra ödmjukast.

En sån härlig helg vi har haft, inga måsten utan man tar det som det kommer och blev. Vädret visade sig från sin allra bästa sida, och värmen om kvällarna gör att man aldrig vill gå och lägga sig. Hoppas att det håller i sig.

Måndags kram från
A

fredag 1 juli 2011

Helgtips



Félicité Parmentier, (tror jag) måste bli bättre på att dokumentera.

I helgen så är det rosdagar på Fredriksdal för den som har vägarna förbi Helsingborg, jag vet inte om jag själv tar mig dit för det är även marknad på Kullahalvön närmare bestämt i Jonstorp. Det får kanske bli en "Elle belle bi ramsa" som lillsnörpan kör med till precis allt när det ska väljas:-)

Just nu vill vädret att vi ska vara inne för det regnar, men enligt väder gurusarna så ska det bli bättre så vi får se. Om inte annat så ska det klippas bort överblommade pioner och lupiner och det funkar även om himlen skänker vatten.

Kram
A


Bilder lånade från svt.se


Idag är det sista avsnittet av Trädgårdsfredag och det är något jag följt under vår och sommar. Kanske inte alltid på fredagkvällar utan med SVT play vid läggdags, bra uppfinning det där.

Här är det en lugn fredag kväll med hämtmat (thai), känns skönt att bara softa.

Önskar er en fin fin helg.

Kram
A