torsdag 29 september 2011

Höstkruka


Slingerpilört, alunrot och jättetåtel (gräset) fick plats i Ikea krukan som för övrigt är en favorit att plantera i. Slängde med lite äpplen också för den såg lite tråkig ut, för lite färg liksom.

Men hörrni, visst njuter man av det fina höstvädret, tänk att det ändå blev lite varmt igen. Kändes ju rätt hopplöst ett tag med regn, regn, blåst och åter regn, men nu är allt sådant glömt och förlåtet.

Kram
A

onsdag 28 september 2011

Landet Brunsås

Här lagas det mat samtidigt som jag kastar ett getöga på svt play och Landet Brunsås. Enligt mig ett super trevligt program som är informativt, galet & mycket humor. Kolla på det vetja!

Idag blir det rotsaker, potatis, palsternacka, morot & rödbetor i ugn tillsammans med färsbiffar & lite chevre creme. God kväll på Er.

Kram
A

tisdag 27 september 2011

Höstglöd

Dags att hösta till det lite inomhus också. Visste inte riktigt vad jag letade efter till köksfönstret men kände att jag hittat helt rätt när denna glödande Kalanchoe fångade mitt öga.



Återstår bara nu att plocka fram den gamla mattan med mustiga färger och lite annat fix och trix för att mysa till det.

Kram
A

måndag 26 september 2011

Hortensia






Rabatten blev omgrävd igår under ett av våra många äppelträd och där planterade jag ner två stycken hortensior som stått i krukor över sommaren.

I den rabatten växer det väldigt mycket aklejor så jag rensade upp lite bland dem också för det finns en tendens att det ser lite hafsigt ut när de blommat över och vissnat ner. Har lite idéer för vad som ska få ingå i rabatten till våren och eventuellt kan jag redan nu inhandla vissa saker.

Det blir spännande att se vilken färg blommorna får nästa år, om de alls blommar vill säga. pH-värdet i marken styr ju om den blir blå, rosa eller vit. Lågt pH-värde gör att den blå blomman får behålla sin färg medan rosa eller vit önskar medel pH annars förändrar de sina färger om det är lägre.

Kram
A

söndag 25 september 2011

Någon har tänkt till


En multi funktionerande skål sammansättning med allt vad man behöver, det finns även en liten sil med i skapelsen. Färgerna får mig bara sååå glad, nu ska det bara rensas ur lite annat som får ge plats till den här underbaringen från Joseph Joseph.

Dagen idag ska annars ägnas åt lite uteliv i trädgården, hortensior ska planteras och en rabatt under ett träd ska samtidigt göras lite mindre, så det är hög tid att sätta igång.

En skön söndag med sol för alla hoppas jag.

Kram
A

lördag 24 september 2011

Kärleksört



Humle dumle fortfarande igång

Runt vårt ena äppelträd växer det massvis med kärleksört och den behöver knappt hjälp på traven alls för att växa. På våren fixar man endast till den genom att klippa av de gamla torra grenarna och sen inget mer. Tacksam växt och något för den som inte vill lägga så mycket tid på sin rabatt. Under försommaren växer här också blåklint och jag har även plockat in klockhyacinter som kommer upp till nästa vår.

Visste du att växten förr i tiden odlades för att behandla brännsår och på Gotland har den även kallats dunderlök. Den passar alldeles utmärkt att plocka in och ställa i fina vasen.

Nu ska det köras dotter till barnkalas och jag själv ska ha två timmar på stora varuhuset alldeles ensam:-) En fortsatt trevlig helg önskar jag Er.

Kram
A

fredag 23 september 2011

Lisa på bordet

I en av krukorna i trädgården så växte denna flitiga Lisa tillsammans med pelargon och lobelia, men nu när det blåst, stormat och regnat så mycket så bröts grenarna av på pelargonen, och helt plötsligt syntes bara taniga och rangliga skott med blommor upptill på Lisan. Så nu får de pryda små vaser lite varstans här hemma istället.

Återstår nu bara att fixa till krukan med lite höst fint istället.

Kram
A

torsdag 22 september 2011

Tasseman



Junis version av Tasseman, hur söt som helst.

Äntligen har vår fina Tasseman kommit, en kattpojke på några månader som levde uteliv utan hem och självklart ville vi ta hand om honom när frågan kom. Man skulle kunna tro att vi haft honom länge för mer kelig, tillgiven och gosig katt får man leta efter.

Vi hade ju pratat om att skaffa katt till hösten men detta gick fortare än tänkt och se så bra det blev. Tack Nina och Klaus som foster föräldrade lillkillen, gott jobbat.

Kram
A






onsdag 21 september 2011

Två i en


Silvergirlanden och muehlenbeckian var redan samplanterade när jag köpte dem. Vet inte ännu om den ska få stå ensam eller ingå i en höst kruka.


Kram
A

måndag 19 september 2011

Tulipa


Två stycken tulpan nyheter för året fick följa med hem när jag handlade igår, Double You och Magic Lavender. Jag ska bara köpa lite mer benmjöl innan de ska grävas ner. Tror säkert att några fler påsar lär hitta hit innan tjälen sätter stopp för plantering.



Så här såg rabatten ut i våras när tulpanerna var i full blomning. Kan vi inte backa och ta det en gång till, snälla!

Kram
A

lördag 17 september 2011

Tack Spanien


Hemma igen och väskorna är upp packade, tvättmaskinerna är laddade och eftermiddags sangrian har bytts ut till en varm kopp thé :-) Väskorna var fyllda med hav, pool och solkräms doft, det fick mig att le.

Nu börjar en ny tid, en härlig tid där jag hoppas på hög luft och solen som gör höst färgerna klara.

Skön helg på Er.

Kram
A

fredag 16 september 2011

Här kommer Pippi Långstrump


Vad passar bättre att möta hösten med än denna hemma stickade fin fina Pippi tröja. Tyvärr är det inte mina skolslöjds kunskaper som blommat ut, utan det är söta Berit, bästa kompisen Lottas mamma som överraskade med en mjuk present påse till Juni.

Det är kanske dags att trä den över huvudet redan idag när vi kommer hem från Spanien, efter sol, sol och åter sol så kan jag faktiskt välkomna hösten.

Kram
A

måndag 12 september 2011

Skål


Sänder en liten hälsning från semestern och passar på att skåla med er. Är det inte så att något som man dricker eller äter på semester smakar inte likadant när man kommer hem, utan det har på något sätt med miljön att göra. Kanske ett undantag för sangria då som även brukar få hänga med hem.

Kram
A

lördag 10 september 2011

Fältassistent


Jag har varit så sugen på att fotografera rullarna ute på åkern när jag åkt förbi, och förra helgen stannade Juni och jag till när vi var på väg hem. Åkern ligger precis snett framför vårt hus. Man tänker inte på att det är så enormt stora, när Juni ställde sig bredvid så fick man något att jämföra med. En annan sak som jag också upptäckte var att ballerina skor inte var det bästa alternativet för åker promenader:-)

Nähä, dags att återgå till det "jobbiga" semester livet lite till, trevlig helg på Er.

Kram
A

fredag 9 september 2011

Sällskapsresan



Vi fick detta av svåger och svägerska förra helgen de var här, en massa goda ostar, kex, choklad och en dryck av ädlare slag. Nu är det så att vi hann inte äta upp det i veckan så därför packade vi med allt detta goda så det inte förgås under vår semester i kylskåpet. Känns lite som Sällskapsresan, svenskt kaffe, knäckebröd osv.......

Så ikväll blir det balkongmys med stora älsklingen som ansluter ikväll, ett glas rött och utsikt över bukten:-)

Kram
A

onsdag 7 september 2011

Persika


Fotat hemma hos en av våra grannar som råkar ha lite medelhav omkring sig med ett persikoträd i växthuset. Nu känner jag mer och mer att det där växthuset hägrar.

Vi hade ju ett som stod på tomten, fallfärdigt men med en fantastisk vinranka, tyvärr kunde vi inte rädda den då vi grävt upp halva/hela trädgården när vi lade ner nya rör. Men jag drömmer i alla fall, sen undrar jag om grannen verkligen har räknat alla frukter, märks det om jag tar en och smakar?

Kram
A

måndag 5 september 2011

Hon & jag



Vi passar på att förlänga den numera försvunna sommaren med en resa. Juni och jag tjuv startar och så kommer Niclas efter. De senaste åren har vi sparat lite semester och åkt iväg i september Det gör att hösten och vintern känns lite enklare och framför allt inte lika lång.

Kram
A



söndag 4 september 2011

Fallfrukt

Man hinner knappt plocka upp fallfrukten förrän man hör något nytt thoomp i trädgården. Då är jag där med den här alldeles eminenta kryck liknande frukt plockaren, så inte getingar och bin har fest på gräsmattan.

Funkar för övrigt alldeles superbra att plocka slemmiga sniglar med också.

Kram
A

lördag 3 september 2011

Räddade från regn & rusk

Mårbacka


Detta år har många av mina övervintrade pelargoner växt utav bara den, och jag inbillar mig att jorden kan vara en del av hemligheten. Köpte en så kallat "bättre jord" (Emmaljunga Exclusive) och faktiskt så har den gett resultat.

Mot regnet hjälper det dock inte med bra jord, så jag fick rädda undan några blomknoppar som börjat bli en brun sörja. Knipsade av dem och tog bort geggan i mitten och satte i vasen inne. Förhoppningsvis så får knopparna ute en ny skjuts om bara det kunde sluta regna. Just denna krukan står halvvägs under tak och ändå tar den mycket stryk, med andra ord regn på både längden och tvären.

Kram
A

fredag 2 september 2011

Då dansar vi loss

Detta hoppas jag finns på någon spel lista ikväll när den årliga kräftskivan tillsammans med några av mina gamla och nuvarande arbetskamrater går av stapeln. Blir sång och dans sugen så fort visslingen sätter igång i låten, eller säg vilken låt som jag inte sjunger med i å andra sidan:-)


Önskar er en riktigt bra början på helgen.

Kram
A




torsdag 1 september 2011

Varsågoda, ta en tugga


Dessa äpplen äter vi med andakt, trädet har 5 år på nacken och det är andra året som det bär frukt. Några har blåst ner och ett annat har fått ett litet maskhål men resten cirka tio stycken är ätbara. En dopgåva till Juni från våra vänner Jannice och Jonas.

Sorten är Discovery och är ett riktigt krispigt och smakrikt äpple, inuti så får den små rödrosa fläckar, nu önskar jag bara att vi får fler framöver så man kunde ställa äppelpajerna på rad.

Kram
A