onsdag 30 november 2011

Julkalender Design Day by Day



Ett tillfälle som du inte får missa! Kika in på bloggen Design Day by Day och var med och tävla i årets Julkalender som startar 1:a december med nya fina vinster varje dag ända fram till julafton!

Må Fru Fortuna visa sig från sin bästa sida.

Kram
A

tisdag 29 november 2011

Ängel eller rymdvarelse


Vi var ju en runda på Ikea i lördags för att fylla på vårt ljus lager bland annat, och en av de andra sakerna som stod på listan var nya skärbrädor. Då jag lyckades glömma min inköpslista så låg det heller inga i den stora papperspåsen, konstigt va!

Men den här ängeln hade jag kollat ut från hemsidan och jag gillade den även live, tyvärr fanns det bara ett ex kvar när jag var där. Juni frågade vad det var för något och jag sa att det är en ängel, då tittade hon konstigt på mig och talade om att någon ängel var det inte alls, utan helt klart en rymdvarelse. Så varje gång när jag nu går förbi den så tänker jag rymdvarelse, men en mycket fin sådan.

Kram
A

söndag 27 november 2011

Tur man har grannar med resurser

Jag har precis varit och malt lite älgfärs till jul köttbullarna. Väntar nu bara på att fläskfärsen ska tina, sen ska det trillas små bullar.

Jag tänker alltid på Bamses farmor som gjorde köttbullar åt den eldsprutande draken:-)

Tack Carina för lånet av kunskap & maskin.

Kram
A

lördag 26 november 2011

Det stora varuhuset


Idag blir det en tur till det stora varuhuset för att bland annat fylla på ljusförrådet. Dessa som vi har haft nu har mest runnit ut på vår fönsterbänk, riktiga skitljus. Sen så får vi se vad mer som följer med hem, kollade av hemsidan igår och har en liten inköpslista.

En blåsig kram från Skåne
A

fredag 25 november 2011

Guld i inredningen



Nu kanske ni hade väntat er något annat än en dinosaurie som är klädd i en guldlame´klänning? Juni tyckte att den passade perfekt in i vårt takkupa fönster tillsammans med brons detaljerna och jag kan bara hålla med och le.

Önskar er en skön fredag.

Kram
A


onsdag 23 november 2011

Två dagar

Utsikten från "min" balkong

Efter två intensiva dagar med ett givande, roligt, intressant & sporrande avdelnings möte så är man på hemmaplan igen. Det är mycket som snurrar i huvudet just nu.

Tiden som är kvar av kvällen ska nu användas till familjetid. För N är inne i en jobb intensiv period så vi hinner knappt prata med varandra. Kramar står på min önskelista denna onsdag så jag börjar med att skicka en:-)

Kram
A

måndag 21 november 2011

Varde ljus



Grå, grått, dimma och så lite regn på det. Det är tur man kan tända upp lite när man kommer hem, och framförallt alla värmeljus som sprider ett härligt sken.

Helgen gick så fort i Norrköping och begravningen för min morfar var väldigt fin i ett litet ljust kapell, kändes inte lika tungt som det kan göra i en kyrka.

Måste skicka ett stoooort tack till alla de som alltid ställer upp och finns där när man kommer, särskild hälsning till mamma & pappa, syrran med familj och min Jenny med familj.

Kram
A

torsdag 17 november 2011

På väg

Åker mot Norrköping för att vara med på morfars begravning i morgon. Det är Juni och jag, plus en himla massa lastbilar. Nyss inhandlat en TipTop till nyvaken dotter.

Kram
Anna Gasfot

onsdag 16 november 2011

Underbar morgon

Mer tid, mindre stress och min kamera, det var min lilla önskan så här på onsdags morgonen.

Kram
A

tisdag 15 november 2011

Flakmoppe








Vad har man en flakmoppe till om inte för att vinter förvara pelargoner och violer till nästa säsong. Den har faktiskt varit ute och körts en runda i sommar, men till våren kommer den att vara till salu. Så jag får använda mig av något annat att ställa krukorna på nästa år.

måndag 14 november 2011

Glöggmys



Då åker de fram igen, glöggmuggarna som fyndats på loppis och som är tillverkade hos Bo Fajans. Fabriken var verksam mellan 1874 - 1967 och våra muggar hör förmodligen till 60-talet.

Har ni provat årets Blossa nyhet som har smak av kaffe, jag tyckte själv om den, inte så långt ifrån den klassiska smaken faktiskt. Det blir nog till att investera ett par flaskor till.

Kram
A

söndag 13 november 2011

Så vacker




Vi mötte upp min kompis Åsa med familj på Röda Korsets marknad och när vi var klara så var det självklart fikadags. Vi tog oss ner på Råå och Tildas Täppa, då caféet tidigare varit en blomsterhandel så är den lilla trädgården framför huset full med blommor.

Bland annat denna underbara rosen som jag inte hade sett förut, Camille Pissarro. När jag googlade på den såg jag att den brukar innehålla mer gula toner också, men det kanske beror på att det är kallare ute som den mest går i rosa. För min egen smak så får den gärna se ut just som på mina foton.

Kram
A

lördag 12 november 2011

Frost




För andra natten i rad har vi haft frost och nog borde det väl slå till och bli vinter på riktigt snart. Krassen i krukan blommar fortfarande och det utan omvårdnad, jag har inte ens vattnat den på år och och dagar.

Här skiner solen och det är blå himmel, vi funderar på att åka in till stan där Röda Korset har en marknad, men först frukost.

Kram
A

torsdag 10 november 2011

En stjärna på himlen



Juni tror att när man dör så blir man en stjärna på himlen innan man blir en ängel, så det är där morfar Thorsten befinner sig nu. Förhoppningsvis så hänger han med familjens andra stjärnor och änglar som redan finns där och håller ställningarna.

Sov Gott.

Kram
A

onsdag 9 november 2011

Vinteräpple





Några stycken kvar i trädet, våra sista äpplen för året. Så det får nog bli en paj som lagas till här och det är bäst att sno sig på innan fåglarna tuggar i sig.

Vad passar bättre att laga till pajen i än nyaste och snyggaste Höganäs formen designad av trion i Front, skjuts in i ugnen!

Kram
A

tisdag 8 november 2011

Näva



Mellan alla nedfallna löv kikar de rosa nävorna fortfarande upp, den växer i framkant på en av rabatterna och om jag minns rätt så är det en blodnäva som heter "Max Frei" Jag får bli bättre på att dokumentera känner jag, man tror att man ska komma ihåg men inte alltid tyvärr.

På tal om nedfallna löv så är det ganska tomt i träden och de som nu ligger kvar på backen får vara där tills våren visar sig igen. Allt smått och stort levande i gräsmattan ska ju också ha sitt så de klarar vintern.

Kram
A

måndag 7 november 2011

Försmak av jul





Med sig bagaget hade våra gäster skumtomtar och julmust, och jag kan lova att det var strykande åtgång på båda sorterna. Det smakade barndom och minnesbilder med snö, skridskobana och raggsockor snurrade till i huvudet. Jag trodde aldrig att jag skulle säga detta: Jag börjar längta efter snö!

Kram
A

söndag 6 november 2011

Dagen idag




Dagen idag kommer att tillbringas en hel del i vårt vardagsrum och vi kommer hålla brasan igång i kaminen, inte för att det är särskilt kallt ute, bara för att det är mysigt. Gårdagen bjöd på underbart väder men idag har det gråa tagit över igen så man kan gott och väl utan att få dåligt samvete flytta sig från soffan till läsfåtöljen.

Ha en riktigt skön söndag.

Kram
A

lördag 5 november 2011

Farmors blomma




Då jag fyller år när det är cyklamen tid så hade min farmor alltid med sig en sådan när hon kom för att gratulera mig. Jag tror att det är därför som jag håller den extra varmt om hjärtat, även bladen och de nya blom knopparna fascinerar.

I torsdags fyllde jag inte år men jag fick en ändå av Carina med familj, mannens kusin som är och hälsar på oss. Tur jag har va?

Kram
A


fredag 4 november 2011

Dagens solstråle


Det blev mindre än väntat av solen idag, den klarade inte riktigt att ta sig igenom de disiga molnen. Det är fortfarande ganska varmt men det känns som väderväxlingen är på g för händerna börjar blir så där lite lagom torra.

Nu tar vi helg och umgås för hela slanten. Vi har inga bestämda planer för morgondagen så vi får helt enkelt se vad som händer.

Kram
A

torsdag 3 november 2011

Några minuter

Här fixas det inför besök av släkt som anländer senare ikväll. Juni & jag har hunnit att handla och varit hos veterinären med Tasseman som fått sin andra spruta mot kattpest. Så innan maten ska på spisen och snabel Arne åker fram så ger jag mig själv några minuter.....

Kram
A

tisdag 1 november 2011

Kvart i tre ragg


Låt er inte luras av den här trötta looken för om nätterna vill jag gärna testa mattes kapacitet som tonårs förälder. Tasseman gossen är lite fegis så länge som det är ljust ute men sen är han "King of the Darkness". Innan jag gick och la mig härom kvällen så ropade jag på honom och då dök han upp framför dörren för att sedan vända lite lätt och dra vidare ner i trädgården. Lite löjlig är man för jag sprang ner och ropade flera gånger innan jag gav upp och tänkte att han kommer väl när han är hungrig.

Jag somnade så småningom men vaknade 02.35 och gick då ner och ropade igen, ingen kissekatt. Skam den som ger sig, en sista gång med lock och pock, och då kommer lillkillen springandes genom trädgården. Äntligen kunde man somna om med gott samvete:-) Är det så här det kommer kännas när Juni ska göra stan om en herrans massa år??

Kram
A