tisdag 31 januari 2012

Livar upp


Det här glada fågel sällskapet livar upp i köket. Brickan är köpt på Ikea, och jag vet inte om den finns kvar i sortimentet för det var länge sedan vi köpte den. Vad jag däremot vet är att det finns servetter med liknande motiv.

Jag läste om att det har varit den årliga fågelräkningen nu i dagarna ( 27-30 januari) som handlar om "Vinterfåglar inpå knuten" Jag tror i och för sig inte att dessa färgglada ingår i räkenskapen:-)

Kram
A

måndag 30 januari 2012

Engelsk pelargon




Då var det dags för ännu en vårblomma,den Engelska pelargonen. Den ska stå ljust och torrt och man ska vara försiktig vid vattning så att inte stjälken ruttnar. Sen gäller som vanligt att plocka bort de över blommade stänglarna.

Den går också att övervintra precis som tex Mårbacka. Det kan ske i rumstemperatur och man ska vattna den mycket sparsamt. De behöver dock en köldperiod för att sätta nya knoppar. Jag har inte provat med den engelska varianten själv så vi får se om denna överlever så kan jag ju prova.

Såg ett vårtecken igår ute i garaget för när jag gick förbi dahlia knölarna så var det ett långt grönt skott som visade sig. Snart dags att peta ner i jorden igen:-)

Kram
A

söndag 29 januari 2012

Kurar söndag


Känner mig lite små krasslig idag så det blev inte någon shoppingtur. Istället har jag "jobbat" med datorn och klickat hem lite fina saker såsom den här sötnos fågeln. Självklart kommer den inte vara ensam utan den får sällskap av fem andra kvidevittisar i olika färger.


Fågelburen kunde jag bara inte motstå och den ska Juni få i födelsedagspresent när hon fyller sex år i mars månad. Dessa saker hittade jag i Lyckliga Hems webshop så tack så mycket Jenny med bloggen Rosvikslyckan som tipsade mig. Nu ska jag peta in en vedklabb till i brasan och dra en filt över kroppen och bara vara.

Kram
A

lördag 28 januari 2012

Flugsvamp på vintern



Idag fyllde jag på med de sista nötterna vi hade hemma i fågelmataren som ser ut som en flugsvamp. I år tycker jag att vi har sett mycket mindre antal fåglar i trädgården. Det kanske beror på att det varit så milt väder så de har haft enklare att hitta mat. Eller så är det Tasseman (katten) som smyger rundor och skrämmer bort dem.

Ikväll är vi bortbjudna på lite mat och vet ni vad, jag tänkte faktiskt ta en power nap innan det är dags för att göra sig i ordning. Så soffan kallar, vi hörs:-)

Kram
A

fredag 27 januari 2012

Fjärils jakt


I veckan så köpte jag en bunt med skruvpil som just nu står i ett gammalt Rörstrands krus i vår trapp. Men det felas något och nu är jag på jakt efter fåglar eller fjärilar med clips som kan boa in sig bland grenarna. Dessa fjärilar hittade jag på Skapamer.se och de hade funkat. Nu är det ju så att man vill inte gå och vänta, så är det någon som vet vem som kan tänkas sälja dylikt i någon vanlig butik??

Här har vi tagit helg och fått besök av Niclas bror Magnus så jag ser fram emot härliga lediga dagar.

Kram
A

torsdag 26 januari 2012

Släng er i väggen Rebecca & Fiona:-)


Roligt eller roligt? Jag har ju inte berättat hur helgen i Köpenhamn var med massage och familje mys. Jag skulle unna mig en massage var vecka om bara tid och pengar till det fanns, hur underbart som helst. Att umgås med svåger David och svägerska Petra är rena rama härligheten, tänk vilken tur man har.


Juni fick sig en rejäl lektion i scratching av sin farbror som jobbat lite som DJ och gör fortfarande om andan faller på. Vi andra tre bara stod och såg på när de gick loss på vinyl plattorna med ett brett leende på läpparna.


Fingrarna i styr och tungan rätt i munnen.



Sen där emellan lite spontan dans. Jag kan säga att det fick bli repris på söndagen också innan vi åkte hem. Jag misstänker att nästa gång vi kommer till Köpenhamn så lär det bli mer av den här varan, var så säker. Tack igen familjen för en kanon helg.

Kram
A

onsdag 25 januari 2012

Fylld koppar med lite rosa


Här hemma fortsätter vi på samma tema med vivor i fönstret, och denna gången i en skarp rosa ton. Tre stycken rätt ner i kopparkitteln och sen är det bara att komma ihåg vattningen, för de behöver vattnas ofta för att inte sloka. Men de hämtar sig alltid efter en dos vatten.

Annars undrar jag mest hur jag ska komma i fas med att gå och lägga mig i tid! Varför är klockan alltid så mycket innan jag kommer i säng så snooze knappen signalerar sjuhundraelva gånger på morgonen?

Kram
A

måndag 23 januari 2012

Fåtölj med vill ha känsla

Funderar just nu hur denna ursöta fåtölj med fotpall ska få plats i Junis rum, finns på Åhle'ns.

Kram
A

söndag 22 januari 2012

Det sista röda


På toaletten har amaryllisen fått sin plats i en gammal Höganäs vas, det sista röda från julen 2011. Idag så är det lite vinter känsla för det har kommit en gnutta snö som faktiskt ligger kvar på marken.

Det räckte inte till en snögubbe precis men med tanke på hur lite vitt det har varit så blir man glad för det lilla. Hellre att det kommer en sväng nu än att det blir bakslag i mars. Vår katt Tasseman tog det väldigt försiktigt när han skulle ut och kände sig för ordentligt innan han trampade loss på gräset.

Hoppas ni har en skön söndag.

Kram
A

lördag 21 januari 2012

Kan du snakke dansk?

Petra & Jag

Äntligen fick vi till en helg i Köpenhamn och här ska det njutas för fulla muggar idag. När jag nollade mitt födelsetal senast så fick jag detta i present av svåger och svägerska. Hoppas bara nu att mina brister i det danska språket inte stökar till det:-)

Så i eftermiddag lär man vara lite mjuk och skönt avslappnad. Se nedan för allt härligt Petra och jag ska få uppleva i 135!!!! minuter.

Ha det dejligt!
A



MIRAGE DELUXE SPA
Inviter din veninde, kæreste eller hustru på en afslappende oplevelse i smukke omgivelser. Her vil I starte med en afrensning og peeling af ansigtet. Derefter lægges en opfriskende ansigtsmaske, som virker stimulerende og giver huden ny glans. Samtidig vil vi give jer en fuld kropspeeling, som sætter blodcirkulationen i gang. Herefter vil I komme i et 38 graders boblende Jacuzzi spa. Hertil serveres frisk frugt samt en iskold flaske Asti. Afslutningsvis 55 min. hotstone massage samt hovedbundsmassage.

Varighed: 135 min. (to behandlere)

fredag 20 januari 2012

Disney fredag

Bild lånad från nätet

Ikväll kommer vi hänga på Malmö Arena och se Disney on Ice med showen Princesses & Heroes. Jag tror att jag kommer tycka det är lika kul som Juni.

Efter föreställningen drar vi vidare över bron mot Köpenhamn till svåger och svägerska. För i morgon ska jag få något efterlängtat som pågår i 135 minuter! Återkommer mer om det i morgon.

Skön fredag på Er.

Kram
A

torsdag 19 januari 2012

Jätteverbena


Bilder lånade från nätet.

I år ska det bli av, jätteverbenan ska få sin plats trädgården. Jag tänkte beställa hem lite fröer och prova med att vinterså den på friland. Sen har jag läst att den frösår sig lätt själv till nästkommande år. Kanske får jag plocka bort något annat som inte hänger ihop, men det får bli ett senare beslut.

Någon som har erfarenhet av den??

Kram
A

onsdag 18 januari 2012

Tv tips för kvällen

Vår försommar trädgård på Kullahalvön i nordvästra Skåne.

Missa inte att slå på tv:n i kväll eller kolla på play då svt2 sänder "Österlenska trädgårdar" kl 20.00. Där möts vi av vackra trädgårdar, med människor som brinner för sitt intresse. Det ska bli så härligt att se sommarbilder igen och bli inspirerad.

Kram
A

tisdag 17 januari 2012

Gerbera

På vårt vardagsrumsbord.

Jag skulle kunna tänka mig att alltid fylla hemmet med gerbera. Krukväxt eller snitt? Själv så föredrar jag snittblomman.

Vill du själv odla något som liknar gerberan skulle jag föreslå någon variant av zinnian som i mångt och mycket påminner om den. Man hade kunnat önska att den var perenn men eftersom den är så super hållbar så kan man gå med på att den är ettårig. Finns att köpa som frö, och tänk att nu är det snart time igen för vårsådd, tjohoo!

Kram
A


söndag 15 januari 2012

Mer mys

Söndag kväll och vi passar på att mysa in i det sista innan helgen tar slut. Det har varit lite kallare väder och solen har visat sig en hel del vilket har gjort solnedgångarna helt fantastiska. Vi såg till och med några små snöflingor dala ner från himlen. Undrar om det blir någon riktig vinter med snö, vad tror ni?

Nu lite lek med Juni innan sängen kallar för hennes del.

Kram
A

fredag 13 januari 2012

En liten bukett


I den lilla vasen DAY Iron Low (den har även en längre smalare syster) fick några små söta rosa, en gerbera och brudslöja ta plats. Vasen är egentligen lika fin utan blommor precis som den är, en riktigt klassiker som det alltid finns plats för. Är du sugen så kan du just nu fynda den hos Blackballoon .

Önskar Er en skön start på helgen.

Kram
A


torsdag 12 januari 2012

Tapet galen

Bild lånad från nätet

Nu ska det bli fintelifint på Junis rum! Vi har hittat denna underbara tapet som jag tror är på utgående då det har kommit en ny kollektion Pip från Intrade. Fastnade omedelbums för den här guldockra färgen som kommer göra sig så bra i hennes lilla rum. Det ska bara tapetseras på väggen som är bakom hennes säng då andra sidan har snedtak. Nu ska här bara måttas lite innan vi kan beställa hem den.

Jag kan gå helt i gång när jag kollar på tapeter och är super sugen att även tapetsera i vårt sovrum. På nedre våningen är väggarna putsade med kalk på gammalt vis. Väldigt smidigt om man råkar spilla eller skava av lite, bara fram med pensel och lite kalkfärg och vips så är det borta.

Kram
Anna

onsdag 11 januari 2012

Skifte i fönsterkarmen



En primula (eller viva) har fått flytta in nu när alla jul arrangemang försvunnit från fönsterkarmen. Jag köpte dem i flera olika rosa nyanser för att få in lite färg. Denna har babydoll rosa ytterblad med en cerise inre kant med gul mitt, bara så fin.

Jag får nästan lite panik när jag ska välja blommor som finns i alla de färger och köpet tar alldeles för lång tid. När jag väl bestämt mig för färgen så börjar det svåra arbetet att välja ut de finaste exemplaren. Är det någon som känner igen sig?

Mitt i veckan kram
A

tisdag 10 januari 2012

Cosy fire




Kolla in vilken fin gåva som vi fick strax innan jul! När vi hade våra vänner på middag i helgen så fick ute brasan jobba lite. Den är placerad framför våra trädgårds dörrar så att man kan se den från vår matplats.

Tänk bara om snön kunde lägga sig på den alltjämt gröna gräsmattan, om så bara för en dag, så att man kunde få stå och grilla lite korv en eftermiddag.

Kram
A

måndag 9 januari 2012

Mycket vatten blir det


På baksidan av vår trädgård ligger en åker som just nu är mer eller mindre vatten fylld. Det ser ut som om det plötsligt har blivit ett ådrag som rinner förbi. Man kanske skulle ge sig ut med fiskespöet och se om det blir napp.

Lite fint är det allt men inte så praktiskt då man får vänta med att köra tvättmaskinerna. Så istället för att sköta tvätten så blev faktiskt tre skåp/lådor rensade igår!

Då kastar vi oss ut i denna nya långa vecka med önskan att energin håller i sig.

Kram
A


söndag 8 januari 2012

På bordet

Våreld och skål från Ikea, ljusstake Höganäs Keramik.

Våreldsknopp


I förrgår kunde man förnimma att ljuset är på väg tillbaka. Efter många dagar med blåst regn och mulen himmel så var plötsligt solen där. Kameran var framme både inne och utomhus och däremellan plockades julsakerna undan, det tog lite längre tid än tänkt.

Med solen kom också energin och förmodligen har även fyra dagars ledighet bidragit en hel del. Så nu blir det skåprensning för hela slanten.

Kram
A

lördag 7 januari 2012

På vår järnspis


Här står allt just nu som hör julen till och väntar på att packas ner i lådor och vara bortglömda i ett år. Granen är fortfarande uppe men den får respass idag. Tråkigt att inte amaryllisen slagit ut med sina mörkröda blommor, funderar på att skära av dem och sätta i vas istället.



En hederlig gammal Husqvarna har fler användningsområden än att elda i som ni ser:-) Inköpt i Norrland för att placeras i köket då den som funnits blev bortrenoverad på 70-talet. I år har vi eldat väldigt lite i den i och med att den inte har varit så kallt ute. Annars är det mysigt med en liten morgonbrasa till frukost som värmer fötterna.

Ingen jul utan Nisse och Stina som fått sina namn efter en dagis historia. Dessa två små kan vakna på natten och äta upp kakor och godis om man råkat lämnat kvar något framme, så det gäller att plocka undan efter sig.


Denna tomten är relativt ny bland våra julsaker och Juni sa något som jag själv inte tänkt på. Du mamma han har väldigt stor kropp men ett litet huvud! Visst är det så, proportionerna stämmer inte riktigt överens, men han är söt ändå.


Denna duk är nog det som jag kommer att sakna mest. Köpt på loppis för massvis med år sedan och började inte att användas förrän för två år sedan. Den ger så mycket mys och ombonad känsla och nu känns det tomt efter att den plockats bort. Så nu blir det en runda för att köpa lite fler färgglada blommor som piggar upp.

Kram
A

fredag 6 januari 2012

En vagn med vår

Juni och jag var ju tillsammans med Jannice och lilla prins Charlie på Ikea igår. Vi körde hela kitet med lite shopping först, ställde vagnen och gjorde restaurangbesök sen lite mera shopping. Och vet ni vad? Det var så mysigt, mycket skratt, prat och utan att jag vet hur det gick till så var vagnen ganska så fylld.

Nu gör sig inte färgerna riktigt med mobilfoto och en regnmulen himmel utanför, men allt hamnade i en vårig färgskala med rosa, gult och grönt. Detta kan bero på att hjärnan påpekade vid inköpet att våren måste komma snart.

När jag sen kom hem och såg allt det röda som hör julen till började det att klia i fingrarna. Så detta blir dagens uppgift, ut med julen och in med våren!

Kram
A

onsdag 4 januari 2012

Här sitter jag

Jag! Fast i somras

Jaa här sitter man och spisar musik medan mannen lagar pannacotta och gör konjakssås. Inte ihop då förstås! Allt förbereds för en god middag i morgon… Emellanåt så får man en sipp rödvin eftersom jag har fredag redan idag och har ledigt i fyra långa härliga dagar. Juni kommer och dansar loss till LMFAO och har halkat in på mammas spår med att knäcka nötter un mass.

Snart tar jag över diskbänk & spis för lite matlagning för kvällen med spaghetti och köttfärssås på menyn.

Kram
Anna

tisdag 3 januari 2012

Badsugen


Här hade jag gärna knycklat ihop mig, blivit skrubbad på ryggen och väntat ut stormen som dykt upp för sjuhundraelfte gången! Denna bild tog jag på Fredriksdals jul utställning som jag berättat om förut med en massa glashus som var inredda med interiör från 30-40 talet.

Baljan är väl kanske mer anpassad för Junis storlek, jag tror nog att en hel del träningsvärk uppstår efter att man vecklat ut sig, men lite mysigt ser det allt ut, förutom Svärmorstungan på skänken som inte är någon favorit.

Snart dags att krypa till kojs och somna till vind suset.

Kram
A

måndag 2 januari 2012

Längtar till lövsprickning


På baksidan av vår trädgård fast inte på vår tomt står dessa träd och jag bara längtar tills de blir sådär härligt krispigt gröna. Det känns som man blir lite lurad eftersom vintern aldrig kommer och nu hörde jag att det skulle börja blåsa ordentligt i morgon igen. Det måste väl ändå vara rekord i stormar!

Själv kör jag kort vecka och har lagt in en semesterdag på torsdag så att man får långhelg, inga särskilda planer ännu men Juni och jag får väl hitta på något mys.

Annars trycker jag mest in nötter och har verkligen snöat in på pecannöten, men som tur är den lite svårskalad annars hade påsen varit slut med en gång:-)

Kram
A



söndag 1 januari 2012

Nytt och oskrivet


Då har vi kommit över på andra sidan året och vi skriver 2012. När vi vaknade igår morse var det kallt och frost ute, solen sken från en klarblå himmel, vackert som tusan. Tyvärr tog det inte många minuter innan dimman drog in och regnet dripp droppade såsom många andra dagar denna vinter.

Julsakerna får vara kvar till nästa helg då de städas ut och upp på vinden och sen ska jag fylla hela huset med primulor som får igång tankarna på vår igen.

Kram
A