lördag 30 juni 2012

Det kommer bli en fin dag idag


Jag vaknade 07.00 i morse och var för en gångs skull pigg, Tasseman och jag började dagen med en trädgårdsrunda. Efter allt regnandet igår så var luften frisk och härlig och solens första strålar värmde gott när det plockades löss och sniglar!


På bordet vid vår andra sittplats har jag två pelargoner och en chokladblomma som står för det färgglada i den hörnan. Tror att jag ska flytta chokladisen till något arrangemang lite längre fram så att man ser den bättre för den blommar oavbrutet och man kan inte heller låta bli att dofta på den och få sig en dos av kakao.


Jag hörde ett evigt katt pratande i trädgården och trodde det var Tasseman, men det var en av grannarnas kissemissar som kom och hälsade på. Det märkliga är med dessa två katter (båda hanar) att de nosar på varandra och sen är allt bra, ingen catfight där inte. Sen drog de iväg som Fyrtonet och Släpvagnen på äventyr. Som sagt det kommmer bli en fin dag idag!

Kram
A

fredag 29 juni 2012

Åsså var det semester



Då tar vi både helg och semester och passar på att skåla för båda sakerna. Nämen är det inte solen jag ser, hoppas den kommit för att stanna.

Kram
A

Liten har blivit stor



Det är svårt att förstå att i morgon är det Junis sista dag på dagis. En härlig resa där hon fått en bra start i livet på Möllevångens Montessori. Jag kan inte känna mig mer tacksam för alla de som jobbar och har skapat en trygg och lärorik tid genom hennes första år.

Juni själv har inga problem med att lämna dagis, när jag frågade henne idag om hon kommer att sakna dem så sa hon: Nä faktiskt inte, det ska blir så kul med allt nytt spännande:-) Det är bara hennes vemodiga mamma som har separations ångest!

Kram
A

onsdag 27 juni 2012

Inuti vasen


Räddar fortfarande mina små penséer eller violer skulle det visst heta när de var i den här storleken. Samlade ihop dem och band ett snöre som stöd innan de milt trycktes ner i min favoritvas.

Nu är det bara få dagar kvar innan nästa semester runda drar igång och det ska bli skönt, hoppas bara vädret vänder.

Kram
A

söndag 24 juni 2012

Renovering påbörjad

Då har vi dragit igång projekt renovering i vårt nya hus. Just nu kommer vi bara fixa provisoriskt med lite färg. Sen ska vi bo in oss och ta tag i de tunga bitarna senare.

Juni tyckte att det var superkul med att riva bort tapeter, bra med liten hjälpreda.

Kram
A

torsdag 21 juni 2012

Vi firar idag istället

Vilket väder vi har! Nu kan man inte tänka sig att temperaturen ska droppa 10 grader till midsommarafton. Vi passar helt enkelt på att njuta till max idag, och i morgon njuter vi av goa vänner!

Kram
A

onsdag 20 juni 2012

Jag har också två hästar


Det är inte bara grannen som har två hästar utan även jag som numera stoltserar runt i denna sköna top från Mango, glansig på framsidan och bomull på ryggen. Köpte den på mindre en 3 minuter när vi gick förbi en butik efter vår båttur när vi var på Mallorca. Scannade igenom affären och fick en omedelbar måste ha känsla för denna och självklart fick den följa med hem i resväskan:-)

Kram
A



tisdag 19 juni 2012

Margarinlådan 2012




Fortfarande vid liv är dessa små penséer där jag dagligen plockar bort vissna blommor så att de inte bildar frön som tar kraft från blomningen. Tror att jag mot slutet ska samla på mig lite av dessa frön inför nästa år för detta är min favorit. Perfekt stora blommor som står emot lite blåst och de har en alldeles underbar färg. Tillsammans med övervintrad lavendel så får de en perfekt bakgrund. 

Kram
A



måndag 18 juni 2012

Pion säsong



Värt att vänta på och i år tog det lite längre tid än det brukar innan blomningen kom igång. Några av knopparna har tagit stryk av det torra vädret som har varit men det blommar fint ändå. Något som jag kommer att unna mig är de vackra pion stöden från Eldgarden som pryder rabatten hela säsongen.

Både i vardagsrum och kök har jag plockat in pioner till vaserna och det finns väl inget bättre än självplock från egna trädgården vare sig det gäller blommor eller ätbart.

Kram
A

söndag 17 juni 2012

På väg hem

En helg med familjen & vänner går alltid alldeles för fort. Jag får jämt känslan av att man inte hinner prata klart. Juni sa när Niclas frågade var hon skulle sova att det blev hos moster för hon skulle ju inte vara där så länge:-)

Nu rullar bilen söderut igen och med mig fick en påse blomster plats. Grusnejlika, salvia & en vacker petunia, den är cerise innerst och grön i ytterkant på blomman.

Tack för en underbar helg alla nära & kära.

Kram
A

lördag 16 juni 2012

Promenad runt strömmen

Igår när vi skulle till Moas student utspring så parkerade vi bilen en bit därifrån och gick sista biten. Det var underbart väder och jag önskar att jag hade haft min vanliga kamera med mig, men då hade vi nog inte kommit i tid:-)

Det var planterat längs med strömkanten och där växte på ett ställe ett hav av stora allium, på ett annat så var det jättedaggkåpa med lilablå näva. Helt underbart vackert, bra jobbat Norrköpings kommun. För att komma över strömmen så går man över den så kallade Femöresbron, både utsikten och trippen över kosta gratis igår:-)

Nähä nu börjar det vaknas här hemma hos mamma och pappa. Klockradion med Ring så spelar vi, gick igång kl 08.00 och det känns nästan precis som när jag bodde hemma för sådär hundra år sedan, mysigt!

fredag 15 juni 2012

Mosters lillsnörpa Moa har tagit studenten



1988 känns väldigt avlägset idag när min stora lilla systerdotter Moa tog studenten, det var då jag själv sprang ut. Nu förbereder vi buffé och inväntar studentskan som är ute och åker lastbilsflak.

Grattis Moa!

Kram
A

onsdag 13 juni 2012

Blad hjärta

Tänk att visset också kan vara fint. Dessa bladen har trillat av lupinerna som stått i vasen inomhus. Rafsade först bara ihop högen och såg det vackra i färgmixen och formen av ett hjärta. (Fick hjälpa till lite på traven:-)

Nähä, här har det utlovats glass till granntöserna som har börjat sitt sommarlov så fram med servisen.

Kram
A

tisdag 12 juni 2012

Nästan ornitolog

Jag behövde visst bara andas ordet fågelbok så låg det en loppisfyndad i Junis låda på dagis:-) kompisen Heddas mamma Caroline köpte den åt mig i helgen. Tack snälla söta rara. Jag tror nu efter att ha kollat i boken att det var en talgoxe som bodde i sneda villan. Kanske man borde ha kunnat?

Undrar vad jag ska dra till med att jag önskar mig nu & se om samma sak händer? :-)

Kram
Anna

söndag 10 juni 2012

Ensam majestät

Denna vackra lilja står alldeles för sig själv mellan smultron plantor och gräs i nya husets trädgård. Den ska jag definitivt rädda när operation trädgård sätter igång. Typ någon gång nästa år:-)

Kram
A

lördag 9 juni 2012

Ett enklare boende

Det är inte bara vi som bor på nya stället, utan vi har sällskap av små kviddevittisar. Det var full baluns i denna alldeles sneda och trasiga fågelholk. Jag vet inte vad det är för fågelsort utan ett köp av en bra fågelbok står på inköpslistan och sen ska jag berätta. Kram A

fredag 8 juni 2012

Mysdag

Igår hade Juni & jag en heldags mys med liten Charlie. Vi åkte bland annat till min favorit park i Helsingborg, Vikingsbergsparken. Parken ligger på Landborgen med full sundsutsikt & den har massvis med underbara planteringar.

Här hängde jag & dåvarande grannen Annika under mamma ledigheten och man njöt oavsett årstid. Precis som vi gjorde igår.

Kram
A

måndag 4 juni 2012

söndag 3 juni 2012

Saknar lite ändå


Trots allt det underbara där vi är nu så längtar man lite hem till katten & trädgården. Vissa gånger när man är borta en vecka så hinner det förändras i massor. Denna gången har nog det dåliga vädret gjort att en del stannat upp, men kanske har regnet & blåsten gjort sitt. Det blir nog en liten runda när vi kommer hem fastän det är mörkt och mitt i natten.

lördag 2 juni 2012

Njuta

Efter en dag på vattnet så avrundar Juni & jag i badkaret på hotell rummet.

Har inte superlativ nog för att beskriva hur bra vi har det. Njuter för fullt.

Kram
A

fredag 1 juni 2012

Tasseman mys



Vi saknar vår Tasseman när vi är borta, men det går definitivt ingen nöd på honom då grannen är där och skämmer bort vår kissemiss. I morgon blir det båttur på The Middle Ocean så det blir till att preparera med åksjuke tuggummi för jag tål ingenting. Skickar lite värme härifrån oss. Kram A