tisdag 30 oktober 2012

Allt man vill göra


Vår lilla darling Juni.


Igår förmiddag följde Juni med mormor & morfar till Norrköping när de åkte hem. Här är det ju höstlov så det passade bra och jag ansluter till hjärtegrynet på torsdag.

Alltid så tänker jag att jag ska hinna med så mycket när det inte ska hämtas och lämnas till höger och vänster. Städa, tvätta och handla effektivt osv. Men jag bestämde mig just nu för att sätta ner rumpan och ta hand om mig själv en stund. Har nu tänt lite ljus och bara gört!

Kram
A

söndag 28 oktober 2012

Morgontid

Hur blev det så här att jag började gilla att gå upp tidigt på morgonen. Jag pratar då när det gäller helgen, för i veckorna är man ju helt klubbad.

En kopp kaffe, en tidning, tända en brasa och sen få väcka familjen till dukad frukost mer än så behövs inte för att förgylla en söndag morgon.

Kram
A

lördag 27 oktober 2012

Frostnupen morgon

Jag var först upp denna lördag morgon & tog Tasseman med ut på sin första tur i nya trädgården. Det var kallt i morgonrock kan jag säga för temperaturen måste ha varit under nollan inatt.

Nu en kopp kaffe och så väntar vi in att övriga familjen ska vakna.

Kram
A

måndag 22 oktober 2012

Årets sista?


Igår så fladdrade denna vackra fjäril omkring i vårt kök hemma & jag var ju tvungen att släppa ut den. Även om jag visste att dess dagar var räknade.

Muntrar upp denna måndag med sleep over hos Jannice, sushi, god dryck & två kompisar till Marie & Åsa. Längtat som tusan hela dagen, så nu packas necessären och lite annat nödvändigt. Bästa av allt är (förutom allt tjötande & skrattande) jag får sovmorgon då det bara tar fem minuter till jobb:-).

Kram
A

söndag 21 oktober 2012

Tystnad

En söndag som är lugn och tyst, man hör endast löven som dalar ner mot marken. Juni är på kalas och själv gör jag just inget i väntan på att hon ska hämtas.

Gårdagens 20 gradiga sommarvärme är idag utbytt mot normala 12-13 höst grader. Det var en overklig känsla när man kom ut igår men åh vad skönt det var att igen få känna värme.

Önskar en fortsatt härlig söndag.

Kram
A

onsdag 17 oktober 2012

Tapet sugen

Bild lånad från nätet.


Men hur sugen kan man bli på en tapet? Detta är en av de nya tapeterna som släpptes häromdagen hos Borås tapeter i kollektionen Wallpapers by Scandinavian Designers av Arne Jacobsen, Sven Markelius, Karl-Axel Pehrson och Stig Lindberg. Tänkt att få mysa till det i gästrummet med trädgårds utsikt för släkt och vänner, ja jag hade nog själv bott där:-)

Just nu kan man tävla om att vinna tapeter från denna kollektionen hos Jannice på Simplicity som i samarbete med just Borås tapeter lottar ut varor för ett värde av 3900 svenska riksdaler, gör som jag och gå in och tävla vet jag.

Kram
A

måndag 15 oktober 2012

Att drömma sig tillbaks

Att drömma sig tillbaka till sommar en regnig måndag som denna är ganska lätt. Man bara öppnar sitt lilla bibliotek av bilder & vips så går det nästan att lura sig själv.

Nästa sommar hoppas jag få se denna gigantiska bolltistel samling komma upp på ett annat ställe i trädgården. Jag fick flytta den så att alla bollarna får fritt spelrum och slipper trängas med ett äppelträd.

Skickar en regnig måndags hälsning.

Kram
A



Skickat från min iPhone

söndag 14 oktober 2012

Om det inte hade regnat

Tanken var att idag så skulle trädgården få sig en dos av omvårdnad. Pelargoner, dahlian & chokladblomman skulle få komma in för vinterförvaring, men det regnar så.

Just nu tassar jag hellre runt barfota på det varma terracotta golvet med en kopp kaffe & njuter av att det är söndag och ledig dag. Jag får helt enkelt ta tag i krukorna när det slutat regna.

Kram
A

fredag 12 oktober 2012

Färdig packat

Ja mer än detta behövs inte för kvällens färd mot Malmö & Ladies Night med goa vänner.

Inte nog med att det blir galej ikväll, jag hinner nog ta en power nap också då Juni följde med en kompis hem efter skolan. Många tummar upp:-)

En härlig fredag & helg önskar jag Er.

Kram
A

onsdag 10 oktober 2012

Stockros

Man blir lycklig så länge något som hör sommaren till finns kvar att vila ögonen på. Stockrosen är en av mina favoriter och kommer nog alltid få en plats var jag än flyttar så länge det är ett hus.

Läste någonstans om att det faktiskt fanns en anledning till varför den är vanlig framför husgrunden, och det är inte bara för sin vackra gängliga stängel med olika blomster färger. Utan faktiskt för att den hjälper till med dräneringen via sina rötter, det fanns ju faktiskt en tid innan platonmattan.

Idag har vädret varit nyckfullt med regn, hagel och solsken & det sistnämnda njuter vi av nu för tillfället. Här hemma blir det en lugn kväll, kanske lite lövräfs och plocka nedfallna äpplen, vi får se.

Kram
A

fredag 5 oktober 2012

Så här skulle det alltid vara


Finaste födelsedags buketten från Jannice.


En ledig fredag som är tillbringad med bästa vännen Jannice och våra barn. Photoshoot på hennes Walk-in-closet och jag sprang med mobil för Instagram och ner igen när kidsen behövde.

Vi åt lunch ihop & garvade till Youtube klipp. Tror att flera av mina fredagar borde se ut så här.

Annars väntar vi in släkten från Kumla som är på väg ner till oss i helgen. Kanske ett Helsingörs besök i morgon om vädret tillåter.

Ha en skön helg.

Kram
A

tisdag 2 oktober 2012

Myrten

Då var det väl snart dags att ta in det som ska vinter förvaras och bland annat så ska myrten trädet få komma in. Det har verkligen trivts på sin skuggplats under plommonträdet och jag hoppas att den vill med mig. Den är kinkig mot torka men har klarat flera skyfall då krukan blivit vattenfylld. Så det är väl bara se till att gå med vattenkannan i höger hand och skvätta några droppar så fort man går förbi.

Nu blir det ett byte i tvättmaskins fabriken innan kvällsmaten ska fram, och idag är inget förberett. Så det blir väl till att köra Här är ditt kylskåp:-)

Kram
A