måndag 31 december 2012

Snart kan festen börja

Dags att hoppa in i duschen och sen i klänningen. Vännerna kommer vid 18 snåret & det roligaste av allt är att vi får rå om dem ända till nyårsdagen, för här ska det sovas över.

Önskar alla en härlig afton & ett gott slut. Kram på Er.
A

söndag 30 december 2012

Paus

Vi tog en liten paus i förberedelserna inför morgondagens fest & spelade lite familjespel, Den försvunna diamanten.

Närmast på schemat står annars handling av det sista i matväg och färska blommor. Det verkar dock som om fler är och handlar än jag idag:-)

Kram
A

tisdag 25 december 2012

Juldagsmorgon

En vacker juldagsmorgon med snö som faller utanför. Alla lite trötta, själv sitter jag i mysbyxor och tittar på Våra värsta år:-) Såpan som jag inte sett sen jag var mammaledig med Juni för sex år sedan och man skulle faktiskt kunna säga att inget hänt!

Men strax kommer bror med barnen och då blir det lite mer paketutdelning. Så dags att ta på sig ansiktet och lite kläder.

God fortsättning, kram
A

fredag 21 december 2012

Mr B

Han blev kvarlämnad av husets förra ägare och sitter fortfarande kvar på sin plats vid muren under en idegrans kvist. Om man tittar noga på header bilden så ser man mr B lite snötäckt till vänster om trädgårdssoffan.

Nu drar vi igång några härliga dagars ledighet, men innan väskorna ska packas så blir det en liiiten vila för att motarbeta förkylningen som härjar runt i kroppen.

Kram
A

onsdag 19 december 2012

Rogivande

Här eldas det i vår fina kakelugn för allra första gången och samtidigt våt torkar jag golven. Väldigt rogivande med spraket & draget från elden medan man går här och fixar.

I detta rum skall det firas Nyår så det står härliga till. Har en bild i mitt huvud att det skall vara en Downton Abbey känsla över det hela, så vi får la se om vi får till det.

Kram
A

söndag 16 december 2012

Fördelar och nackdelar med kattlucka


Jag blir inte längre väckt som en småbarnsmamma av Tasseman mitt i natten när han vill gå ut. Däremot vaknar jag av att han tar med sig sällskap in i form av små möss.

De må visserligen vara söta men jag vill inte ha dem inomhus, några har levt och några finns inte mer. Jag har pratat med honom i detta ärende, duktig kille osv vi får se om han lyssnat:-)

Kram
A

lördag 15 december 2012

Återbruk

Om sisådär tre år står maken och jag igen mot varandra och lovar varandra löften i nöd & lust. Då har vi tioårsdag och denna gången kanske jag har en vit klänning och farmors myrtenkrona från 30-talet på huvudet. När det begav sig sist låg Juni i magen sen sju månader och Rådhuset i Köpenhamn stod för det praktiska.

En alldeles underbar dag med många fina, härliga och roliga minnen.

Kram
A

tisdag 11 december 2012

Levande

Olivträdet ser ut att klara vintern bra inomhus. Med lite ljus, lite vatten och inte alltför varmt så har den fram till idag bara tappat några få blad. Jag hade ju en förra vintern som sten dog:-(

Lätta min ångest över att inte ha handlat några julklappar ännu, har ni det likadant?

Kram
A

söndag 9 december 2012

Kanske inte det smartaste jag gjort

Det gick inte att motstå 10 kr skylten när jag var och handlade. Dessa kungsängsliljor kan planteras i december månad, men jag tror jag hoppar det idag. Klass två varning ute med snöstorm här i Skåneland, men en annan dag kanske :-)

Kram
A

lördag 8 december 2012

Vintervit lördag

En lugn början på dagen med frukost & julkalendern som både Juni & jag gillar. Jag tror att barndomens vingslag flyger förbi när jag tittar på den tillsammans med vår skatt.

Maken jobbar så här är det väl snart dags att ta tag i tvätthögen & snabel Arne, glamour på hög nivå:-) Men jag njuter av fint väder och ledig lördag.

Kram
A

torsdag 6 december 2012

Fyllas med

I denna gamla underbaring från Gefle med namnet Ingrid ska det fyllas fullt med jul blomster, amaryllis, hyacinter, lite grönt & mossa. Det kommer en bild på färdigt resultat sen.

Kram
A

måndag 3 december 2012

Rosens sista försök

Vacker är den fortfarande rosen som inte gett upp och förstått att det faktiskt är vinter. Men nu är det ingen återvändo med massor av minus grader och mer snö.

Kram
A

söndag 2 december 2012

Som hos många andra

Vitt på marken & flingorna singlar fortfarande ner. Vad mer kan man begära väder mässigt till 1:a advent? Plötsligt är julstämningen på topp & nu ska det kånkas kartonger.

Jag ska se över provianten till de små fåglarna idag och fylla på. Verkligen rofyllt att sitta och titta på dem. Annars har morgonen gått åt till att fascineras av ett svan meeting nere vid vattnet. Jag slutade räkna vid 50!

Kram
A