måndag 28 januari 2013

Mildare väder

Lite ljusare ute och mildare väder minner om stundande vår som ligger och laddar bakom februari och mars månad.

Någon snö sväng till lär det ju bli innan vi kan kasta undan alla fodrade skor och kläder. Men visst bjuder Kung Bore till att göra vår omgivning lite vackrare?

Kram
A

onsdag 23 januari 2013

Dagens mus happening

Som jag sagt tidigare så finns det gott om möss här ute på landet, något som Tasseman kissen också upptäckt. Mycket enklare att ta med dem in också i och med kattluckan:-) Jag är absolut inte rädd för dem utan tycker de är supersöta men ser dem hellre springandes utanför boningen.

I morse så vaknade jag av att det var lattjo lajbans i hallen, jag försökte hitta den bland stövlar och skor men inget napp. Tasseman satt och tittade upp mot taket och det slog mig att draperiet var ett bra gömställe, och mycket riktigt så hängde den lilla saken där. Så fram med bästa musfångaren, två stycken större plastmuggar och vips så var den strax ute igen. Jag upptäckte sen ett hål i draperiet där den hängt och på eftermiddagen ett exakt lika stort hål i min dunjacka som hängde bakom, gaah!

Tips hur man kan få katten att sluta ta med mössen in tages tacksamt emot:-)

Kram
A

lördag 19 januari 2013

Dagen idag


Idag blev det en riktig sovmorgon, i alla fall för mig och Juni, kl 10:00 kom N och sa till det var dags att vakna. Jag håller med:-) Sen frukost och sen ladda för några kubik ved som skulle hämtas och staplas.

Vasen med småfåglarna höll jag i sist på loppisen, men valde sen att ställa tillbaka. Så i två veckor har jag tänkt & ångrat mig att de inte fick följa med hem. Nu hade jag sådan tur att den fanns kvar:-)




Sen var det dags att stapla all ved som maken varit och lördags shoppat. Han kom med skottkärran från släpet och öste ner i källartrappan till mig som jag sen travade snyggt och prydligt i pannrummet. Ömma muskler och knakig rygg, det är ju inte var dag som jag kroppsarbetar på detta sätt.


Innan solen försvann så gick jag ner på stranden för att ta in det vackra vinter ljuset och det är precis lika fint åt alla håll och kanter. Nöjd med denna dag och jag hoppas att ni har haft en lika härlig lördag som vi.

Kram
A

torsdag 17 januari 2013

Dagens natur upplevelse

Eventuellt behöver vi rensa bort lite pinnar framför fågelholken:-)


En koltrast, en mus och en bit äpple där har ni ingredienserna på vad som fick mig att dra på smilbanden idag. Juni är febrig och har ont i halsen så vi har varit hemma idag, så när jag står och tittar ut genom köksfönstret utspelar sig följande:

Båda två djuren tittar på äpplet men musen snor år sig biten mitt framför fågeln och drar den mot ett minihål in i vedboden. Äpplet är lite för stort så man ser hur den kämpar och drar för att den ska följa med in, koltrasten tappade intresset och flög iväg. Nästa gång jag tittade ut mot hålet så syntes ingen frukt längre:-) Eventuellt kan det vara en mus som vi räddat från Tasseman när han släpat in, men å andra sidan finns det nog fler än en därute, eller vad tror ni?

Kram
A

tisdag 15 januari 2013

Vinter igen

Som många andra idag så möttes vi av massor med snö när vi vaknade, vitt & fint igen. Men visst skulle jag också gärna se allting börja spira och beställa fröer, men samtidigt så ser jag ju i almanackan vad som står. Får så smått börja fundera på omplantering av mina pelargoner i alla fall.

Men hej 15:e januari! Vi är ju lååångt över på andra sidan och fort går det, så snart dags att smyga runt i rabatterna.

Kram
A

tisdag 8 januari 2013

Ner i marken åkte de



Köpte ju kungsängslilja lökar på rea i december och just då blev det ju rejäl vinter så jag kunde inte peta ner dem förrän nu i 4 plusgrader. Passade bra för till helgen ska det bli minus igen.

Vi får väl se om de tar sig för de såg torra och eländiga ut, oops hoppas de inte hör
mig :-)

Kram
A

måndag 7 januari 2013

En extra dag

Det blev en extra ledig dag då skola och fritids hade planeringsdag. Så jag packade nästan ner all jul, kvar står endast två ljusstakar som försvinner i veckan då de vanliga lamporna har fått nya sladdar.

Jag var en riktig hemmafru och hade mannen hemma på lunch klockan 12:00:-) Sen var det självklart att det skulle fikas så Juni & jag åkte hem till Jannice & Charlie och vips var två timmar gångna utan att man hann blinka.

Snart blir det sängen för i morgon ringer klockan tidigt igen.

Godnatt & kram
A

lördag 5 januari 2013

Dagens loppisfynd

Kärlek vid första ögonkastet mellan lilla fågeln och mig när jag såg henne på loppis. På många av sakerna står inga priser utan man får fråga i kassan, och vet ni vad? Hela 20 kr fick jag punga ut med:-) Ett fynd om ni frågar mig.

Det har varit en jättefin dag med mycket sol, precis vad sinne och själ behövde efter många gråmulna, regniga dagar. Jag håller tummarna för en repris imorgon.

Kram
A

torsdag 3 januari 2013

Jag var bara tvungen


Det doftade underbart genom förpackningen på doftljuset som vi fick i måndags tillsammans med tulpanbuketten av Jannice & Jonas & Charlie Bus. Så jag flyttade på jul ljusstaken och tände det en liten stund. Oh my god vilken trädgårdskänsla jag fick! T.o.m. maken märkte en förändring och sa att det var fint:-)

Annars funderar jag mest på hur vi ska få till det varma mysiga ljuset från elljusstakarna efter 20 dag Knut. Dags att ge sig ut på lampjakt tror jag.

Kram
A

onsdag 2 januari 2013

Tvåa nolla etta trea

Idag kändes det mer på riktigt att 2013 hade börjat, vi skulle till jobbet och Juni till fritids. Gårdagen gick i långsamt mak med promenad, vila & legobygge.

Ikväll unnar jag mig lite mer vila från allt som har med städning och tvätt att göra, endast kvällsmat står på mitt schema. Under tiden tänker jag titta på Downton Abbey julspecial. Vännen Marie som trodde jag sett det hela ropade ledset han dör! Fick ju genast hejda henne innan hon hann för långt:-)

Passar på att njuta av härliga minnen från festen och fina gåvor som tex den här vackra buketten som vi fick av svåger & svägerska.

Kram
A