fredag 3 december 2010

Vacker & ätbar



Bilden på kronärtskockan är från i somras och är fotograferad på Sofiero i Helsingborg. Vi tillbringade en söndag med att promenixa runt i denna fantastiska och underbara trädgård. De blev faktiskt utnämnda till Europas vackraste park 2010, inte dåligt.

Godast tycker jag är att äta den med en vinägrett. Koka skockan i cirka 30 minuter beroende på storlek, när bladen lossnar lätt så är den färdig. Hacka 2 st schalottenlökar och blanda med 1 msk vitvinsvinäger, 1 dl olivolja, saften från en 1/2 citron, salta och i med lite peppar, sist men inte minst så hyvlar man ner lite parmesan och sen är det bara att dippa bladen och suga i sig allt det goda.

Kram
A

1 kommentar:

  1. Vi var på Sofiero i samband med den stora trädgårdsfesten. När jag är där känner jag alltid att jag vill åka dit oftare, där är så himla vackert! Tänk vad duktiga trädgårdsmästare de har!
    Kram Christin

    SvaraRadera