torsdag 17 februari 2011

HortensiaJust nu står denna söta rosa sak hemma på bordet i mammas vardagsrum och hon frågade hur hon ska sköta den tills den kan få följa med ut till deras lantställe och planteras någonstans i deras trädgård.

Den trivs bäst om den får stå lagom ljust och gärna lite svalt och glöm för guds skull inte att vattna, för torkar hortensian ut så är det super svårt att få igång den igen, då den tappar både blad, blommor och knoppar. För att göra det hela lite svårare så vill den inte stå i vatten heller, alltså: Lagom är bäst.

Näring kan man ge från vår till sommar, lågt ph värde för de blåa och för rosa och vit gäller normalt värde. Du vet väl att blomman kan ändra färgen beroende på vilket ph värde jorden har. Planteras ut när jorden fått lite liv och värme och förhoppningsvis så klarar den vår kalla vinter med lite hjälp av skyddande löv eller något liknande.

Ska bli spännande att se om min vita överlevt sitt andra år utomhus.

Kram
A

1 kommentar:

  1. Åh vad vackra dom är!!
    Har du fått inne hortensior att överleva ute? Läste i någon bok eller tidning att det inte funkade, att dom är framtagna för att leva under olika betingelser? Jag planterade två perenner förra året iaf. Hoppas att dom klarat sig! Trevlig helg! Kram Christin

    SvaraRadera