tisdag 31 juli 2012

Bastun i Regna



Den första bilden har ni kanske sett i ett annat inlägg från förra sommaren när vi var hos min mamma & pappa på landet i Regna, Östergötland. Detta är ett gammalt bykhus som ligger vid sjön där man förr fick sköta all tvätt i stora grytor som värmdes upp. 


Det fanns två stycken likadana på vardera sidan om stranden varav byaföreningen renoverat det som hade tagit minst stryk till en bastu. I år så stod den klar och jag passade på att fota när vi hade en strålande dag nere vid sjön.


Så här fint blev det och vill man använda den så får man ringa någon på telefonlistan i bygget för nyckel och sen kan man basta för glatta livet. Älskar att man tagit hand om detta hus och bevarat det för framtiden.


Vem vill inte göra en bomben här medan värmen från bastun ångar ut ur öronen.

Kram
A

måndag 30 juli 2012

Mitt nya häng

Bara någon km från vårt hus ligger denna sköna Farhults blomstergård med både perenner och ettåringar till fin fina priser. I år har jag fått hålla igen i och med att nya husets trädgård ska planeras om. Men gud vad det suger i köp tarmen, så bästa medicinen är att åka förbi.

Kram
A

torsdag 26 juli 2012

Saknat


Vår älskade Juni är på väg hem idag med moster & familjen från Norrköping. Hon fick stanna kvar några dagar medan vi började att jobba och tänk nästa vecka börjar hon på Fritids. Hon har knappt haft tid att prata med oss då vet man att det är tryggt & härligt. Juni sa till min syster att hon älskar henne och ser henne som sin extra mamma, det är kärlek det. Kram A

tisdag 24 juli 2012

Trädgårdsfynd

Man ser inte skogen för alla träden brukar man ju säga och precis så var det med den här lilla figuren. Den låg ner på vår stenmur och det hade nog tagit lång tid innan jag upptäckt den om inte rosenbusken framför behövde rensas på torkade grenar.

Den har tagit rejält med stryk och mossan har tagit över delar av ansiktet, men detta är precis vad jag gillar. Hon kommer inte få någon ansiktslyftning men en finare & bättre plats är hon definitivt värd.

Kram
A

måndag 23 juli 2012

Mormors present

Detta fina överkast har min mamma virkat till Juni och jag tror ju inte att det är just nu som hon är som mest glad över det. Utan när hon är vuxen och tänker tillbaka på sin tid som liten och kanske när hon själv får barn.

En present som räcker länge med andra ord. Jag har själv fått ett där jag är fjärde generation att använda det och jag är enormt glad att det inte har kastats när inredningsmodet sa något helt annat.

Första arbetsdagen avklarad och det var inga kymmer, kanske för att vädret är fantastiskt bra & man får lov att njuta hela em & kvällen.

Kram
A

söndag 22 juli 2012

Alvin utan gänget

Morgonpromenad i alldeles underbart sommarväder. Tänk om man kunde paketera in doften som finns ute nu, det hade varit guld värt när höst & vinter kommer.

Vi mötte denna söta ekorren som visade upp sig och tjattrade lite. Nu blir det strax frukost och sen är det dags att packa ihop sig och styra kosan hem till Skåne igen.

Kram
A

lördag 21 juli 2012

Vad får man för 250 kr?

Jo denna superduper fina korgstol i mint condition. Syster, jag & Juni var på loppis i torsdags i närheten av deras lantställe. Jag hade redan hittat en gammal kopparkastrull & skulle bara kika utanför innan betalning. Jag föll pladask direkt!

Det roliga var att syster & Juni hade tittat på den innan och när jag öppnade bagageluckan så ropade Juni: Men mamma köpte du den, moster & jag tyckte inte den var så fin! Haha, smaken är som baken & Juni får stå ut med den hur eller hur:-)

Kram
A

fredag 20 juli 2012

Morgonstund

Vi hämtade N vid tåget i Norrköping igår kväll och åkte vidare mot mammas & pappas lantställe. Sent blev det men jag vaknade ändå tidigt, så jag drog ut på en liten trädgårdsrunda.

Denna platsen är vid ute duschen & det är där man tvättar händerna efter ett klassisk dassbesök. Varmvatten göra sig icke besvär utan det är kallt gott källvatten, på riktigt liksom.

Hoppas ni får en fin lördag.

Kram
A

torsdag 19 juli 2012

Prickigt


Denna blusen från HM är en sommarfavorit som fått hänga med till Östergötland. Jag får lov att säga att vädret har varit helt ok där vi befinner oss, ingen dundervärme men vi har sett solen varje dag. Jag har för tillfället problem med att blogga för just nu blir det bara felmeddelanden när jag försöker mobilblogga. Men ikväll ansluter den IT ansvarige i vår familj via tåg:-) Så snart kommer lite fler semesterbilder från Östgötaveckan. Kram A

lördag 14 juli 2012

Mentalhörnan 2012


Vilken fantastisk dag vi har haft! Solen har lyst över Svedberga Kulle nästan hela dagen och vi har bara hängt i trädgården, åskan har mullrat längs med kusten men ännu så länge inget regn i sikte. Vi har vinkat lite adjö åt våra kära men syster och kusin Clara är fortfarande kvar och åker med mig upp i morgon då vi letar solen i Norrköping med omnejd.

Platsen på fotot är det som vi kallar Medelhavshörnan eller Mentalhörnan, det är vilket man vill:-) Nu börjar blommorna få riktig fart i krukorna och New Dawn rosen slår nog rekord i blomning i år. Här fångar man den sista gnuttan av solstrålar innan den går ned och har man väl satt sig där är det svårt att flytta rumpetuss därifrån.

Nu blir det till att ta tag i något som jag ogillar starkt, att packa! Men det måste göras så bättre att ha det gjort och sen kan jag med gott samvete slå mig ner och njuta lite till.

Kram
A



fredag 13 juli 2012

Litet uppehåll


Det blev ett litet blogg uppehåll på ett par dagar. Det har varit och är fullt i huset med, släkt så tiden räcker inte riktigt till. Kumla släkten har åkt hem, Norrköping har kommit och i kväll kommer Köpenhamn:-) Tyvärr har vädret inte visat sig från sin bästa sida och det gäller väl mer eller mindre i hela landet, men vet ni vad jag tycker det är skönt att vara ledig i alla fall.

Sista bilden på pionerna innan alla bladen föll till marken och blomningen var över för detta året. Det ser nästan ut som en brudbukett tillsammans med de små vita som jag inte vet vad det är för något. De fanns här och sprider sig som bara den och jag tycker de är underbara, nästan som mini krysantemum.

Nu blir det en tur in till stan för att fylla på kylskåpet och göra annat smått och gott.

Kram
A

måndag 9 juli 2012

Två kompisar


Juni & Tasseman


Två sötnosar på samma bild tagen av Junis syssling Andreas som har kommit ner med familjen från Kumla. Vi har idag gjort Höganäs med avslut på Pannkaksladan, tänk bara om vädret kunde fått fortsätta som det var igår med högsommar värme. Men vi fick ju i alla fall en dag!

Kram
Anna

fredag 6 juli 2012

Snigel mutant


Men vad i herrans namn är nu detta? Denna snigel ser ut att vara en avkomma från en snigel som parat sig med en orm. Jag gillar dem inte annars, men denna blir man nästan lite rädd för.

Idag hänger regnet i luften och solen kommer först tillbaka fram emot kvällen. Så vad sägs om en städardag inomhus?

Kram
Anna

torsdag 5 juli 2012

Bästa plantskolan

Mysdag i Lödde på plantskolan med Jannice och våra barn:-)

Kram
A

onsdag 4 juli 2012

Fångad i ett ögonblick




Plötsligt blev det sommar och jag bara njuter. Idag blir det bara en slappardag med inga måsten. Vi tar det lika lugnt som trollsländan som flög förbi igår och snällt lät sig fotograferas.

Ha en skön dag!

Kram
A



tisdag 3 juli 2012

Design Day by Day:s sommarkalender


Du glömmer väl inte att tävla om härliga priser på Design Day by Day:s sommarkalender! Just nu kan du vinna den här vackra pajformen. Nya fina priser dyker upp hela tiden så titta in där var dag för att inte missa något. Vill du vinna pajformen så tävlar du HÄR


Kram
A

Det lyckades till slut


Äntligen fick riddarsporren överleva och blomma ut, dock bara en stycken stängel men jag nöjer mig med det. Detta är fjärde året och tredje gången gillt! Första gången åts den upp av sniglar direkt men plantan levde så nästa år dök den upp igen för att gå samma öde till mötes. Köpte mig en ny planta som fick bo i en annan rabatt där den stod alldeles för mörkt och intet hände. Flytt till nästa och vips så hade små slemmiga kryp gjort sitt och sagan var all för detta året.

Men i år mina vänner, en stängel och rosa/lila blommor som vilar mot stormhatten och jag är glad att jag var hemma och hann fotografera innan något händer. Nu en kopp kaffe och rundvandring i trädgården.

Kram
A


måndag 2 juli 2012

Alltid speciellt


Det är alltid en specielt känsla när första rosen på New Dawn slår ut på någon av våra två plantor. Doften och det sköra i varje ljusrosa blads veck är magisk. I år var den senare än vanligt som så mycket annat, men huvudsaken är ju att den blommar sen kvittar det egentligen när.

Idag är första dagen på semestern så morgonrocken är fortfarande på och dottern sover ännu i sängen. Mannen jobbar lite från och till så vi tar det dag för dag. Klippning och färgning av mitt hår står i alla fall på dagens schema så mycket vet jag, och att solen skiner ute det vet jag också.

Kram
Anna

söndag 1 juli 2012

Hur ska det bli något gjort?

Jag tänker ibland på hur vi ska få något gjort i nya huset, för man fastnar hela tiden i den underbara utsikten.

Lite målat har det i alla fall blivit och fortsättning följer idag.

Kram
A