lördag 7 januari 2012

På vår järnspis


Här står allt just nu som hör julen till och väntar på att packas ner i lådor och vara bortglömda i ett år. Granen är fortfarande uppe men den får respass idag. Tråkigt att inte amaryllisen slagit ut med sina mörkröda blommor, funderar på att skära av dem och sätta i vas istället.En hederlig gammal Husqvarna har fler användningsområden än att elda i som ni ser:-) Inköpt i Norrland för att placeras i köket då den som funnits blev bortrenoverad på 70-talet. I år har vi eldat väldigt lite i den i och med att den inte har varit så kallt ute. Annars är det mysigt med en liten morgonbrasa till frukost som värmer fötterna.

Ingen jul utan Nisse och Stina som fått sina namn efter en dagis historia. Dessa två små kan vakna på natten och äta upp kakor och godis om man råkat lämnat kvar något framme, så det gäller att plocka undan efter sig.


Denna tomten är relativt ny bland våra julsaker och Juni sa något som jag själv inte tänkt på. Du mamma han har väldigt stor kropp men ett litet huvud! Visst är det så, proportionerna stämmer inte riktigt överens, men han är söt ändå.


Denna duk är nog det som jag kommer att sakna mest. Köpt på loppis för massvis med år sedan och började inte att användas förrän för två år sedan. Den ger så mycket mys och ombonad känsla och nu känns det tomt efter att den plockats bort. Så nu blir det en runda för att köpa lite fler färgglada blommor som piggar upp.

Kram
A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar